Microsoft: Αγόρασε έκταση για νέο data center

Microsoft: Αγόρασε έκταση για νέο data center

Η οικογένεια Creuziger στο Mount Pleasant του Ουισκόνσιν, μόλις πούλησε 407 στρέμματα της στην Microsoft . Το ποσό που έχει συμφωνηθεί πλησιάσει τα 76 εκατομμύρια δολάρια.

Το αγροτεμάχιο περιλαμβάνει τη φάρμα κολοκύθας Land of the Giants με λαβύρινθο καλαμποκιού 9 στρεμμάτων. Η αξία του ακινήτου ήταν 598.400 $ . Ωστόσο, η εμπλοκή της Microsoft ανέβασε σε ένα αστρονομικό ποσό την αξία της.

Αρχικά, η οικογένεια προσφέρθηκε περίπου το ένα τρίτο της τελικής συμφωνίας της Microsoft το 2017 από την τοπική κυβέρνηση του Mount Pleasant. Εκείνη την εποχή, το σχέδιο ήταν να πουληθεί αυτή η γη στη Foxconn για ένα προτεινόμενο εργοστάσιο παραγωγής. Ωστόσο, η οικογένεια Creuziger αγνόησε αυτή την προσφορά. Στο τέλος, η Foxconn κατέληξε να περικόψει τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου.

Η Microsoft ήρθε και έκανε μια νέα προσφορά για τη γη, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ένα νέο κέντρο δεδομένων. Η εταιρεία πρέπει να επεκτείνει το αποτύπωμά της καθώς αναπτύσσει τις υπηρεσίες της που βασίζονται σε cloud και AI με νέες τοποθεσίες διακομιστών.

Εκτός από τη γη που ανήκε στην οικογένεια Creuziger, η Microsoft αγόρασε 641 στρέμματα παρακείμενης γης που ανήκει στην πόλη Mount Pleasant. Η εταιρεία κατέληξε να ξοδέψει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια σε αυτές τις συναλλαγές.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κέντρου δεδομένων, . Ωστόσο, η Microsoft λέει ότι θα δαπανήσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τις προσπάθειές της. Επίσης, σχεδιάζει να προσλάβει τουλάχιστον 200 άτομα για το νέο κέντρο και μπορεί να καταλήξει να προσλάβει συνολικά 460 άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *