Google Chrome Incognito: Πως θα καταλήξει η αγωγή δισεκατομμυρίων εις βάρος του

Google Chrome Incognito: Πως θα καταλήξει η αγωγή δισεκατομμυρίων εις βάρος του

Με μια αγωγή δισεκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκε η Google λόγω της λειτουργίας Chrome Incognito. Υπήρχαν ισχυρισμοί για συλλογή δεδομένων χρηστών κατά την περιήγηση σε αυτή την κατάσταση περιήγησης.

Η μήνυση, που υποβλήθηκε από τους κατοίκους των ΗΠΑ τόνισε τις ανησυχίες . Η εικαζόμενη συλλογή δεδομένων χρήστη της Google κατά την περιήγηση σε ιδιωτικές λειτουργίες παραβιάζει τους νόμους για τις υποκλοπές.

Στη συνέχεια, η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια. Η Google έκανε αρκετές προσπάθειες να υπερασπιστεί την υπόθεσή της για να αποφύγει την πληρωμή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για παράδειγμα,το 2021 η Google προσπάθησε να διευκρινίσει ότι ενημερώνει τους χρήστες ότι τα δεδομένα περιήγησής τους ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι ορατά σε οποιονδήποτε ιστότοπο επισκέπτεται ο χρήστης.

Ένας δικαστής διασφάλισε ότι η αγωγή θα συνεχιζόταν. Οι πληροφορίες που παρέχονται από την Google κάθε φορά που ένας χρήστης άλλαζε σε κατάσταση περιήγησης δεν διευκρίνιζαν εάν τα δεδομένα θα συλλέγονταν ή όχι.

Τόνισε επίσης ότι, παρόλο που η Google μοιράζεται την πολιτική απορρήτου της με τους χρήστες, δεν αναφέρει την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάθεση σημειώνει:

“Ειδικά, η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης δεν αναφέρεται σε αυτήν τη λίστα υπηρεσιών. (Id.) Αντίθετα, η Google αλλάζει και στην επόμενη παράγραφο συμβουλεύει τους χρήστες…” και “Η Πολιτική απορρήτου είναι σιωπηλή ως προς οποιαδήποτε συλλογή δεδομένων ειδικά για τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης.”

Σε μια κατάθεση την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2023, προτάθηκε ότι η Google συμφώνησε να διευθετήσει την αγωγή.

Η επίσημη κατάθεση αναφέρει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη εργάζονται επί του παρόντος για μια τελική συμφωνία που θα επιλύσει το νομικό ζήτημα. Στα μέρη δόθηκε προθεσμία 30 ημερών για την εκτέλεση της συμφωνίας και επιπλέον 30 ημέρες μετά τις οποίες θα την προσκομίσουν στο δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *