Firefox 122 : Πότε θα κυκλοφορήσει

Firefox 122 : Πότε θα κυκλοφορήσει

Ο Firefox 122 μοιάζει με μια μικρή ενημέρωση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης ιστού ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται από προεπιλογή σε πολλές διανομές GNU/Linux. Υπόσχεται μόνο να βελτιώσει την ποιότητα της νέας ενσωματωμένης δυνατότητας μετάφρασης που εισάγεται στον Firefox 118. Προσφέρει πιο σταθερές μεταφράσεις που δεν διακόπτουν πλέον τα διαδραστικά γραφικά στοιχεία σε ορισμένους ιστότοπους και μειώνουν τον κίνδυνο εξαφάνισης περιεχομένου κατά τη μετάφραση.

Ο Firefox 122 υπόσχεται επίσης να βελτιώσει τη συμβατότητα του προγράμματος περιήγησης ιστού για αλλαγή γραμμής . Θα αντιστοιχίζει τους κανόνες αλλαγής γραμμής με το πρότυπο Unicode, καθώς και να εμφανίζει εικόνες και περιγραφές για προτάσεις αναζήτησης όταν παρέχονται από τη μηχανή αναζήτησης. Επίσης, για χρήστες της Ανατολικής Ασίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, υπόσχεται κατάλληλη υποστήριξη για επιλογή λέξεων με γνώση της γλώσσας όταν κάνουν διπλό κλικ στο κείμενο.

Επιπλέον, ξεκινώντας με τον Firefox 122, τα σενάρια θα μπορούν να αποθηκεύουν τα δεδομένα cacheAPI σε λειτουργία Ιδιωτικής περιήγησης. Και, για την περαιτέρω προστασία του απορρήτου των χρηστών, ο Firefox 122 θα αλλοιώσει τα φίλτρα που χρησιμοποιούν το τρέχονΧρώμα ως είσοδο.

Ο Firefox 122 δεν προσφέρει πλέον την επιλογή Snippets στις Ρυθμίσεις > Αρχική σελίδα που παρείχε στους χρήστες συμβουλές και νέα από το Mozilla και τον Firefox . Δεν βρίσκεται ούτε τις ρυθμίσεις της γραμμής αναζήτησης στις Ρυθμίσεις > Αναζήτηση .

Ο Firefox για Android έφερε τη δυνατότητα αναφοράς της έκδοσης λειτουργικού συστήματος ως “Android 10” στη συμβολοσειρά User-Agent του Firefox Android . Αυτό γίνεται για την μείωση των πληροφοριών δακτυλικών αποτυπωμάτων χρήστη και βελτίωση της συμβατότητας.

Επιπλέον, οι χρήστες του Firefox για Android θα μπορούν να ορίσουν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF . Ακόμη, μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Παγκόσμιου ελέγχου απορρήτου που ενημερώνει τους ιστότοπους να μην πωλούν ή κοινοποιούν τα δεδομένα περιήγησής τους. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις > Ενισχυμένη προστασία παρακολούθησης > Πείτε στους ιστότοπους να μην μοιράζονται και να πωλούν δεδομένα.

Για προγραμματιστές ιστού, ο Firefox 122 υπόσχεται υποστήριξη για την κίνηση του χαρακτηριστικού SVG viewBox χρησιμοποιώντας SMIL (Συγχρονισμένη γλώσσα ενοποίησης πολυμέσων), υποστήριξη για το LargestContentfulPaint API και υποστήριξη για τη μέθοδο showPicker στο <select> .

Επιπλέον, ο Firefox 122 θα προσθέσει υποστήριξη για basic-shape και coord-box για την Ιδιότητα CSS offset-path , υποστήριξη για rect() καιxywh() βασικά σχήματα στο clip-path και offset-path ιδιότητες CSS .Ακόμη, υποστήριξη για το Screen Wake Lock API, υποστήριξη για <hr>-in-<select> , και τη δυνατότητα αναγνώρισης του διακριτικού αυτόματης συμπλήρωσης “webauthn”.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο Firefox 122 υπόσχεται να αλλάξει τον αναλυτή εναλλακτικού URL για άγνωστα σχήματα σε DefaultURI . Αυτό για να βελτιωθεί η τήρηση των προδιαγραφών και η συμβατότητα ιστού. Επίσης, θα ενεργοποιηθεί οι μέθοδοι ArrayBuffer.prototype.transfer proposal , οι οποίες επιτρέπουν τη μεταφορά της ιδιοκτησίας των δεδομένων ArrayBuffer.

Η έκδοση FireFox 122 θα είναι διαθέσιμη 23 Ιανουαρίου 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *