Steam: Δεν υποστηρίζει πλέον τα Windows 7, 8 και 8.1

Steam: Δεν υποστηρίζει πλέον τα Windows 7, 8 και 8.1

Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις Steam και να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους, θα πρέπει να προχωρήσουν και να μεταβούν στα Windows 11 ή Windows 10.

Αν και το Steam δεν υποστηρίζεται πλέον στα Windows 7, 8 και 8.1, οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους. Ωστόσο, η Valve προειδοποιεί ότι η υπηρεσία ενδέχεται να διακοπεί ανά πάσα στιγμή, δεδομένης της εξάρτησής της από μια ενσωματωμένη έκδοση του Google Chrome. Ήδη , η Google διέκοψε την υποστήριξη των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2023.

Εκτός από το ότι βασίζεται στον Chrome, το Steam για Windows θα απαιτεί σύντομα συγκεκριμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος και στοιχεία ασφαλείας που δεν είναι διαθέσιμα στα Windows 7, 8 και 8.1.

Η Valve δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνεχή λειτουργικότητα της πλατφόρμας παιχνιδιών της στα Windows 7, 8 και 8.1. Οι πελάτες που εμμένουν σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα μπορούν να περιμένουν ότι η υπηρεσία θα σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, δεν θα λαμβάνουν πλέον καμία τεχνική υποστήριξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση ενός απαρχαιωμένου λειτουργικού συστήματος σε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο διαδίκτυο δεν είναι καλή ιδέα. Χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας, οι πελάτες είναι επιρρεπείς σε κακόβουλο λογισμικό και κυβερνοεπιθέσεις.

Δυστυχώς, οι χρήστες των Windows 7, 8 και 8.1 βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, καθώς η δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Microsoft έκλεισε το μακροχρόνιο παραθυράκι που επέτρεψε την αναβάθμιση των παλιών εκδόσεων των Windows σε Windows 10 χωρίς την αγορά νέου κλειδιού. Μια γνήσια άδεια Windows 10 ή 11 είναι πλέον απαραίτητη για να εγκαταστήσετε μια υποστηριζόμενη έκδοση των Windows.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *