Η Samsung αποκαλύπτει μνήμη  DDR5 με βάση το πρότυπο CXL

Η Samsung αποκαλύπτει μνήμη DDR5 με βάση το πρότυπο CXL

Η Samsung έχει αναμφισβήτητα ανατρέψει πρόσφατα την καινοτομία της τεχνολογίας μνήμης έως και 11. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε την επαναστατική μνήμη HBM-PIM που βασίζεται σε AI και σήμερα, ανακοίνωσε την πρώτη λύση μνήμης DDR5 της βιομηχανίας που θα εκτελείται στη διεπαφή Compute Express Link (CXL).

Ο γίγαντας της Νότιας Κορέας λέει ότι το πρότυπο DDR επόμενης γενιάς θα επιτρέψει την κίνηση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων λόγω των τεράστιων δυνατοτήτων που θα προσφέρει. Φυσικά, αυτές οι μονάδες μνήμης υψηλής χωρητικότητας δεν είναι κατασκευασμένες για οικιακή χρήση, τουλάχιστον όχι για το προβλέψιμο μέλλον, και αντ ‘αυτού έχουν σχεδιαστεί για υπολογιστικές ανάγκες υψηλής απόδοσης, όπως AI, μεγάλα δεδομένα και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, η μετάβαση στο πρότυπο CXL θα είναι χρήσιμη για τις βιομηχανίες πληροφορικής.

Ο υπολογιστής υψηλής απόδοσης τείνει σταδιακά προς την ετερογένεια, όπου ο κεντρικός υπολογιστής και οι συν-επεξεργαστές πρέπει να συνεργαστούν αποτελεσματικά και είναι απαραίτητο ένα συνεκτικό πρότυπο διασύνδεσης. Το Compute Express Link (CXL) παρέχει αυτή τη δυνατότητα, καθώς είναι μια ανοιχτή τυπική διασύνδεση που βασίζεται στο PCIe 5.0 και είναι συμβατή με την κρυφή μνήμη, καθιστώντας το ιδανικό για ετερογενείς υπολογιστές υψηλής απόδοσης επόμενης γενιάς.

Παράλληλα με το σχεδιασμό του υλικού, η Samsung προσθέτει ότι έχει κάνει αρκετές αλλαγές στον ελεγκτή μνήμης καθώς και στο λογισμικό, το οποίο περιλαμβάνει χαρτογράφηση μνήμης, μετατροπή διεπαφών και διαχείριση σφαλμάτων.

Το νέο DDR5 που βασίζεται σε CXL έχει επικυρωθεί στην πλατφόρμα διακομιστή επόμενης γενιάς της Intel, πιθανότατα η επερχόμενη πλατφόρμα Sapphire Rapids, η οποία προορίζεται να διαδεχθεί την τρέχουσα σειρά Ice Lake SP Xeon. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα μνήμη της Samsung εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *