Η αγορά Playstation 5 θα είναι δύσκολη μέχρι και το 2022

Η αγορά Playstation 5 θα είναι δύσκολη μέχρι και το 2022

Η τελευταία γενιά κονσολών από τη Sony και τη Microsoft είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν από τον Νοέμβριο, και αν ελπίζατε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, ίσως κάνετε λαθος. Όπως ανέφερε το Bloomberg, η εταιρεία προειδοποίησε  ότι οι περιορισμοί προσφοράς ενδέχεται να συνεχιστούν έως το 2022 καθώς η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά.

Παρόλο που δεν υπάρχει ισχυρή γραμμή παραγωγής, οι πωλήσεις του PlayStation 5 της Sony είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Σε λιγότερο από μισό χρόνο, η κονσόλα επόμενης γενιάς έχει πουλήσει 7,8 εκατομμύρια μονάδες, κάτι που συμβαδίζει με τις πωλήσεις του PlayStation 4, μιας από τις κονσόλες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Η εταιρεία αναμένει επίσης να πουλήσει 14,8 εκατομμύρια μονάδες φέτος, παρά το γεγονός ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Hiroki Totoki, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγή το συντομότερο δυνατό, αλλά ακόμη και τότε, θα είναι δύσκολο να καλυφθεί η ζήτηση των καταναλωτών:

«Δεν νομίζω ότι η ζήτηση ηρεμεί φέτος και ακόμη εάν διασφαλίσουμε πολύ περισσότερες συσκευές και παράγουμε πολύ περισσότερες μονάδες του PlayStation 5 τον επόμενο χρόνο, η προσφορά μας δεν θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση. “

Πολλές πτυχές της τεχνολογίας της συσκευής έχουν επηρεαστεί από ζητήματα προμήθειας σε ημιαγωγούς λόγω της πανδημίας COVID-19. Ομοίως, η τελευταία κάρτα γραφικών τόσο από τη Nvidia όσο και από την AMD ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η  κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο περίπλοκη από άτομα που αγοράζουν τα προϊόντα μόλις είναι διαθέσιμα για μεταπώληση σε τιμές πάνω από την αγορά.

Και  η Nintendo εξέδωσε μια προειδοποίηση ότι οι ελλείψεις εξαρτημάτων θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και δυσκολίες στις πωλήσεις το Switch, αν και υπάρχουν  25,5 εκατομμύρια τεμάχια για την τρέχουσα χρήση. Δεδομένου ότι ορισμένοι από τους περιορισμούς γύρω από το COVID-19 καταργούνται τους επόμενους μήνες σε ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί, αλλά φαίνεται ότι ορισμένες εταιρείες δεν έχουν κάνει την ανάκαμψη αυτή τη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *