Ransomware: Κυβερνοεπίθεση σε πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακών μουσείων

Ransomware: Κυβερνοεπίθεση σε πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακών μουσείων

Η Gallery Systems είναι μια εταιρία που υποστηρίζει κάποια online μουσεία. Τώρα, αποκάλυψε ότι οι συνεχιζόμενες διακοπές σε κάποιους ιστότοπους προκλήθηκαν από επίθεση ransomware την περασμένη εβδομάδα.

Αξιοσημείωτοι συνεργάτες της είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Met), το Μουσείο Τέχνης Chrysler, το Μουσείο Ποπ Κουλτούρας (MoPOP) στο Σιάτλ, το Ίδρυμα Barnes, το Μουσείο Crystal Bridges of American Τέχνη και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFMOMA).

Σε μια ειδοποίηση πελατών , η Gallery Systems είπε ότι υπέστη επίθεση ransomware στις 28 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσυνδέσει τα συστήματα για να αποτρέψει την κρυπτογράφηση άλλων συσκευών.

«Την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023, ορισμένα συστήματα υπολογιστών που εκτελούν το λογισμικό μας κρυπτογραφήθηκαν, γεγονός που εμπόδισε τη λειτουργία τους», αναφέρεται στην επιστολή ειδοποίησης πελατών.

“Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στο λογισμικό και εκτιμούμε ειλικρινά την υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα επαναφέρουμε τα δεδομένα σας με το τελευταίο διαθέσιμο αντίγραφο ασφαλείας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *