Apple : Απώλεια χρημάτων λόγω Batterygate

Apple : Απώλεια χρημάτων λόγω Batterygate

Από το 2017, υπήρχε η καταγγελία ότι η Apple μπορεί να επιβραδύνει παλαιότερα μοντέλα iPhone. Αυτό το σκάνδαλο ονομάστηκε #batterygate και φαίνεται ότι τώρα κοστίζει πολλά χρήματα στην Apple.

Η Apple , τότε, παραδέχτηκε και ζήτησε συγγνώμη για επιβράδυνση των iPhone, μαζί με έκπτωση στις μπαταρίες αντικατάστασης. Ωστόσο, η διαδικτυακή αντίδραση κατά της εταιρείας κλιμακώθηκε σε πολλαπλές συλλογικές αγωγές, που εκτείνεται πέρα ​​από τις Η.Π.Α.

Μεταξύ των συσκευών που επηρεάστηκαν ήταν τα iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus και iPhone SE (όλα με iOS 10.2.1 ή μεταγενέστερη έκδοση) και iPhone 7 ή 7 Plus.

Αυτή την εβδομάδα, οι πρώτοι κάτοχοι αυτών των συσκευών έλαβαν την οικονομική αποζημίωση . Αυτό είναι μέρος του μεγαλύτερου διακανονισμού σχετικά με το Batterygate. Το ποσό που λαμβάνεται είναι 92,17 $.

Ως μέρος του διακανονισμού του 2020, η Apple συμφώνησε να καταβάλει 310 έως 500 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και νομικά έξοδα. Το τελικό ποσό θα βασίζεται στον αριθμό των αξιώσεων που υποβλήθηκαν από τους κατόχους iPhone. Φαίνεται ότι ο αριθμός των αξιώσεων είναι κάπου μεταξύ 2,2 και περίπου τρία εκατομμύρια.

Οι επιβραδύνσεις προκλήθηκαν από τις over-the-air ενημερώσεις του iOS, αλλά η Apple ήταν ανένδοτη στην υπεράσπισή της και αρνήθηκε κάθε σκόπιμη αδικοπραγία. Ο κατασκευαστής εξήγησε ότι ο λόγος πίσω από την επιβράδυνση ορισμένων τηλεφώνων ήταν η υποβάθμιση της μπαταρίας και μια προσπάθεια αποτροπής απροσδόκητων τερματισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *