OpenAI:  απορρίπτει τη αγωγή των NYT

OpenAI: απορρίπτει τη αγωγή των NYT

Η OpenAI απάντησε στην μήνυση από τους New York Times . Η NYT υποστηρίζει ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε τα άρθρα της χωρίς άδεια για να εκπαιδεύσει το Large Language Model (LLM).

Η OpenAI διέψευσε τους ισχυρισμούς των New York Times. Παράλληλα, σημείωσε ότι η δημοσίευση κατασκεύασε τις προτροπές για την ανάκτηση δεδομένων που σχετίζονται με άρθρα των Times. Αυτή είναι μια διαδικασία όπου τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης παρέχουν επί λέξει δεδομένα εκπαίδευσης όταν ζητούνται με συγκεκριμένο τρόπο.

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν είχαν πληροφορίες για τη μήνυση και το έμαθαν όταν τη διάβασαν στους New York Times.

Το OpenAI είπε επίσης ότι οι Times είχαν αναφέρει περιπτώσεις όταν τα δύο μέρη συνεργάζονταν, αλλά δεν παρείχαν παραδείγματα όταν ρωτήθηκαν σχετικά. Η εταιρεία σημείωσε ότι αντιμετωπίζει τους ισχυρισμούς με ύψιστη προτεραιότητα και παρείχε παράδειγμα κατάργησης του Bing Integration για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό τους.

Η επιστολή επικεντρώθηκε επίσης σε άλλα σημεία, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας αδειοδότησης μεταξύ πρακτορείων ειδήσεων όπως το Associated Press, το Axel Springer, το American Journalism Project και το NYU. Το OpenAI μίλησε επίσης για τη δίκαιη χρήση λέγοντας ότι εάν το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, εμπίπτει στον κανονισμό ορθής χρήσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση μοντέλων AI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *