Microsoft : Νέα ενημέρωση για το BitLocker

Microsoft : Νέα ενημέρωση για το BitLocker

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις Ιανουαρίου KB5034122 και KB5034123 . Οι ενημερώσεις προορίζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφαλείας στα Windows. Το πρώτο αφορά τα Windows 11 . Διορθώνει τα πρόσφατα προβλήματα Wi-Fi που οδήγησε στη μη σύνδεση των δικτύων ή στην εμφάνιση του εικονιδίου Wi-Fi.

Η εταιρεία έχει επίσης λεπτομερώς μια άλλη επιδιόρθωση ασφαλείας για μια ευπάθεια παράκαμψης ασφαλούς εκκίνησης BitLocker που παρακολουθείται με το αναγνωριστικό “CVE-2024-20666”. Το ελάττωμα ασφαλείας θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση BitLocker εάν είναι σε θέση να αποκτήσουν φυσική πρόσβαση σε έναν μη επιδιορθωμένο υπολογιστή.

Το ζήτημα έχει αντιμετωπιστεί από το KB5034441 (στα Windows 10) και το KB5034440 (στα Windows 11), το οποίο είναι μια ενημέρωση WinRE (Περιβάλλον αποκατάστασης των Windows). Η Microsoft στα δελτία της εξηγεί:

KB5034440: Ενημερωμένη έκδοση περιβάλλοντος αποκατάστασης των Windows για Windows 11, έκδοση 21H2: 9 Ιανουαρίου 2024

Περίληψη

Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας που θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση BitLocker χρησιμοποιώντας το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE).

KB5034441: Ενημερωμένη έκδοση περιβάλλοντος αποκατάστασης των Windows για Windows 10, έκδοση 21H2 και 22H2: 9 Ιανουαρίου 2024

Περίληψη

Αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας που θα μπορούσε να επιτρέψει στους εισβολείς να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση BitLocker χρησιμοποιώντας το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE).

Δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη αυτής της ενημέρωσης από τον ιστότοπο του καταλόγου του Microsoft Update. Θα ληφθεί αυτόματα ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο μαζί με το Patch Τρίτη . Η ενημέρωση κώδικα θα κυκλοφορήσει και στις δύο εκδόσεις των Windows 10, 22H2 και 21H2.

Ακόμη, η Microsoft έχει προειδοποιήσει σχετικά με τον ανεπαρκή χώρο στο διαμέρισμα ανάκτησης που μπορεί να οδηγήσει σε μήνυμα σφάλματος “0x80070643 – ERROR_INSTALL_FAILURE”. Γράφει:

Ορισμένοι υπολογιστές ενδέχεται να μην διαθέτουν διαμέρισμα ανάκτησης που να είναι αρκετά μεγάλο για να ολοκληρώσει αυτήν την ενημέρωση. Εξαιτίας αυτού, η ενημέρωση για το WinRE ενδέχεται να αποτύχει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:

Η εξυπηρέτηση του περιβάλλοντος αποκατάστασης των Windows απέτυχε.
(CBS_E_INSUFFICIENT_DISK_SPACE)

Γνωστό θέμα Λόγω ενός προβλήματος στη ρουτίνα χειρισμού του κωδικού σφάλματος, ενδέχεται να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος αντί για το αναμενόμενο μήνυμα σφάλματος όταν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο δίσκο:

0x80070643 – ERROR_INSTALL_FAILURE

Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το ζήτημα εκχωρώντας επιπλέον 250 MB αποθηκευτικού χώρου στο διαμέρισμα ανάκτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *