Βοηθός Google : Τι αλλάζει με την νέα ενημέρωση

Βοηθός Google : Τι αλλάζει με την νέα ενημέρωση

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στους χρήστες ενώ θα εγκαταλείψει όσες λειτουργίες δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Κοινοποίησε χαρακτηριστικά που δεν θα είναι διαθέσιμο από τις 26 Ιανουαρίου 2024.

Ορισμένες λειτουργίες που δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες είναι ο έλεγχος και η αναπαραγωγή ηχητικών βιβλίων στα Βιβλία Google Play μέσω φωνητικών εντολών. Ακόμη, η διαχείριση χρονόμετρου σε έξυπνες οθόνες και ηχεία, το αίτημα για διαλογισμό με την εφαρμογή Calm και άλλα.

Φαίνεται ότι οι περισσότερες από τις λειτουργίες που απορρίπτονται ενεργοποιούνται με φωνή. Βλέπουμε ότι η Google έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα χρήσης φωνητικών εντολών για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βίντεο και ηχητικών μηνυμάτων. Ωστόσο, εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου και να πραγματοποιούν κλήσεις.

Επιπλέον, τα άτομα με συσκευές Fitbit Sense και Versa 3 θα πρέπει να καταφύγουν στο πάτημα των κουμπιών για να ολοκληρώσουν ενέργειες όπως παύση, έναρξη και αναπαραγωγή. Δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν φωνητικούς ελέγχους σε αυτά.

Από την άλλη πλευρά, η Google ανέφερε ότι το εικονίδιο μικροφώνου στην εφαρμογή Google θα εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης όταν ένας χρήστης κάνει μια ερώτηση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνεχίσουν να ενεργοποιούν τον Βοηθό Google με τον τρόπο που θα έκαναν συνήθως, για παράδειγμα, λέγοντας “Hey Google”.

Ωστόσο, το εικονίδιο μικροφώνου στη γραμμή αναζήτησης δεν θα ολοκληρώσει ενέργειες όπως “ανάψτε τα φώτα” ή “αποστολή μηνύματος”. Μια άλλη αλλαγή που έκανε η Google είναι ότι το εικονίδιο μικροφώνου στη γραμμή αναζήτησης Pixel θα ενεργοποιεί τη Φωνητική αναζήτηση και όχι τον Βοηθό Google.

Τέλος, η Google ανέφερε ότι οι χρήστες θα ενθαρρυνθούν να ενημερώσουν την εφαρμογή τους Google εάν εκτελούν έκδοση 12 και παλαιότερη.Η εταιρεία σημείωσε επίσης:

«Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε αυτές τις μεταβάσεις όσο το δυνατόν πιο ομαλές. Ενώ ο Βοηθός Google έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία επτά χρόνια, ένα πράγμα παραμένει αληθινό: Οι βελτιώσεις μας βασίζονται στα σχόλιά σας. Και θέλουμε να το ακούσουμε. Απλώς πείτε “Hey Google, στείλτε σχόλια” και μοιραστείτε τα σχόλιά σας μαζί μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *