Microsoft:  Νέες δωρεάν εικονικές μηχανές Windows 11

Microsoft: Νέες δωρεάν εικονικές μηχανές Windows 11

Η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο σετ φρέσκων εικονικών μηχανών Windows 11 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν για 90 ημέρες.

H Windows 11 Development Environment Edition 2401 βασίζεται στην έκδοση 22H2 των Windows 11 Enterprise με αριθμό έκδοσης 22621.3007. Ως συνήθως, περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία και τις εφαρμογές που θα χρειαστεί κανείς για τη δημιουργία εφαρμογών Windows:

  • Visual Studio 2022 Community Edition με UWP, .NET Desktop, Azure και Windows App SDK για φόρτους εργασίας C#.
  • Υποσύστημα Windows για Linux 2 με προεγκατεστημένο το Ubuntu.
  • Τερματικό Windows.
  • Η λειτουργία προγραμματιστή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Δεν υπάρχουν ακόμα εικονικές μηχανές που να βασίζονται στην έκδοση 23H2 των Windows 11, οπότε αναμένετε τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2024.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν τις εικονικές μηχανές Windows 11 της Microsoft χωρίς να αγοράσετε κλειδί άδειας χρήσης ή ενεργοποίηση. Η ενότητα Συνήθεις Ερωτήσεις καθιστά σαφές ότι τα Windows 11 Development Environment VM δεν υποστηρίζουν την ενεργοποίηση με κλειδί προϊόντος.

Οι εικονικές μηχανές του Windows 11 Development Environment είναι διαθέσιμες σε τέσσερις προ-ενσωματωμένες διαμορφώσεις: Hyper-V Gen 2, VMWare, VirtualBox και Parallels (για macOS). Χρειάζεστε τουλάχιστον 70 GB ελεύθερου χώρου στη μονάδα δίσκου σας (διπλάσιος, αφού πρέπει να τον αποσυσκευάσετε πριν την εγκατάσταση) και τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *