Facebook : Οι έφηβοι δεν θα λαμβάνουν DM από οποιοδήποτε

Facebook : Οι έφηβοι δεν θα λαμβάνουν DM από οποιοδήποτε

Κάποια νέα βήματα για την προστασία των εφήβων κάνει το Instagram και το Facebook . Δεν θα μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα από άτομα δεν γνωρίζουν. Οι έφηβοι ηλικίας 16 ετών και κάτω δεν θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν DM στο Instagram από οποιονδήποτε δεν ακολουθούν.

Οι έφηβοι που βρίσκονται ήδη στο Instagram θα λάβουν μια ειδοποίηση για αυτήν τη νέα προεπιλογή ασφαλείας παρόμοια με αυτή που εμφανίζεται παραπάνω.

Ομοίως, οι χρήστες του Facebook Messenger που είναι 16 ετών και κάτω θα μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα μόνο από τους φίλους τους στο Facebook . Εκτός, εάν έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του ατόμου που τους στέλνει μηνύματα.

Η Meta αποκάλυψε επίσης ότι σύντομα θα προσθέσει μια νέα δυνατότητα για εφήβους στο Instagram και στο Facebook Messenger . Αυτή θα τους αποτρέψει από το να βλέπουν «ανεπιθύμητες και δυνητικά ακατάλληλες εικόνες» από οποιονδήποτε ακολουθούν ή συνδέονται ήδη, ακόμα κι αν τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα. Οι ανήλικοι χρήστες θα συμβουλεύονται επίσης να μην στέλνουν οι ίδιοι αυτού του είδους τις εικόνες. Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα αποκαλυφθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία

One thought on “Facebook : Οι έφηβοι δεν θα λαμβάνουν DM από οποιοδήποτε

  1. Οποιοσδήποτε δεν έχει ανεπτυγμένο εγκέφαλο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμα και για τους 16+. Επίσης, δεν θα πρέπει να δημιουργούνται λογαριασμοί για σκύλο, γάτα ή άλλο κατοικίδιο.
    Ωστόσο, τουλάχιστον 16+ θα πρέπει να χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *