Αλλάζει πολιτική η Tesla για το Bitcoin

Αλλάζει πολιτική η Tesla για το Bitcoin

Η Tesla άρχισε να δέχεται bitcoin στα τέλη Μαρτίου. Αλλά 49 ημέρες αργότερα, η εταιρεία αλλάζει την πολιτική της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, λέει ότι θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin όταν η διαδικασία εξόρυξης bitcoin «μεταβαίνει σε πιο βιώσιμη ενέργεια». Η εταιρεία επίσης «κοιτάζει άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας / συναλλαγής του Bitcoin». 

Η Musk δήλωσε επίσης ότι η Tesla δεν θα πουλήσει πλέον από τα $ 1,5 δισεκατομμύρια bitcoin που αγόρασε στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Tesla πούλησε μέρος αυτών των bitcoin το πρώτο τρίμηνο του 2021, το οποίο έγινε κυρίως για να βοηθήσει τα τριμηνιαία κέρδη της εταιρείας.

Μόλις μια ημέρα πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter που ρωτούσε αν οι άνθρωποι θέλουν να δεχτεί ο Tesla το Dogecoin, στην οποία πάνω από το 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν “ναι” για την προσθήκη του κρυπτονομίσματος ως μέσου πληρωμής στον ιστότοπο της Tesla.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, το Bitcoin καταναλώνει τόσο ηλεκτρικό ρεύμα ετησίως όσο και οι Κάτω Χώρες. Όλη αυτή η ενέργεια έρχεται με ένα τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα. Και δεν είναι εύκολο να διορθωθεί, επειδή το blockchain στο οποίο βασίζεται το κρυπτογράφηση είναι σκόπιμα ενεργειακά αναποτελεσματικό. Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την αποστολή του Tesla να «επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου σε αειφόρο ενέργεια».

Ο Musk έχει επίσης υποτιμήσει ένα άλλο κρυπτογράφηση, το Dogecoin. Ο Musk κάλεσε το Dogecoin, το οποίο εφευρέθηκε ως αστείο για να σατιρίσει το bitcoin, την αγαπημένη του κρυπτογράφηση και το «crypto των ανθρώπων».Η αξία του κρυπτονομίσματος βυθίστηκε αφού ο Musk το ονόμασε «φασαρία» στο Saturday Night Live. Η αξία του Bitcoin έπεσε επίσης περίπου 8 τοις εκατό μετά το σημερινό tweet του Musk σύμφωνα με τον Coindesk.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *