Windows 11:  λαμβάνουν την εντολή sudo

Windows 11: λαμβάνουν την εντολή sudo

Μια πολύ γνωστή λειτουργία από το macOS φέρνει η Microsoft στα Windows 11: την εντολή sudo. Η Sudo επιτρέπει την εκτέλεση εντολών με αυξημένα δικαιώματα για κάποιες ενέργειες. Αυτές είνια η εγκατάσταση εφαρμογών, η απεγκατάσταση στοιχείων, η αλλαγή ρυθμίσεων και η εκτέλεση άλλων πραγμάτων.

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το sudo για Windows. Ωστόσο, το στιγμιότυπο οθόνης που παρέχεται ένα χρήστη στο X (αυτό που ήταν το Twitter) αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η έναρξη λειτουργίας του sudo στα Windows 11 θα απαιτήσει την ενεργοποίηση της Λειτουργίας προγραμματιστή. Αυτή είναι μια κοινή δυνατότητα μεταξύ των κατασκευαστών εφαρμογών και των λάτρεις των Windows που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες. Μετά από αυτό, τα Windows 11 θα σας επιτρέψουν να ενεργοποιήσετε το sudo και να διαμορφώσετε τη συμπεριφορά του. Θα εμφανιστεί ένα επιπλέον μήνυμα που θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι κατανοείτε τους κινδύνους από τη χρήση της εντολής sudo.

Οι διαθέσιμες επιλογές για τη διαμόρφωση του sudo στα Windows 11 φέρεται να περιλαμβάνουν το “In a new window” (η αυξημένη εντολή εκκινεί σε νέο παράθυρο), “With input disabled” (αυτό είναι και μυστηριώδες και αυτονόητο) και “Inline” (εκτέλεση την εντολή στο ίδιο παράθυρο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *