Windows Insiders : Νέα εφαρμογή για Generative AI

Windows Insiders : Νέα εφαρμογή για Generative AI

H Microsoft κυκλοφόρησε μια άλλη ενημέρωση για την εφαρμογή Φωτογραφίες που προχωρά με μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Generative erase. Θα βρίσκεται ενσωματωμένη μέσα στα Windows .

Αυτή η νέα δυνατότητα είναι τώρα διαθέσιμη για όλα τα μέλη του προγράμματος Windows Insider, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 Insiders στο Κανάλι προεπισκόπησης έκδοσης. Η εφαρμογή Φωτογραφίες θα πρέπει να ενημερωθεί στην έκδοση 2024.11020.21001.0 ή νεότερη.

H Microsoft δήλωσε:

“Το γνωστό μας εργαλείο επιδιόρθωσης Spot έχει λάβει ώθηση με τη βοήθεια του AI και είναι πλέον γνωστό ως Generative erase στην εφαρμογή. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να διορθώσετε και να αφαιρέσετε τα σημεία που αποσπούν την προσοχή από τις φωτογραφίες σας, όπως αντικείμενα φόντου ή διάφορα οπτικά ακαταστασία. Σε σύγκριση με το Spot fix, το Generative erase δημιουργεί ένα πιο απρόσκοπτο και ρεαλιστικό αποτέλεσμα μετά τη διαγραφή αντικειμένων από τη φωτογραφία, ακόμη και όταν διαγράφονται μεγάλες περιοχές.”

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη πατώντας ή κάνοντας κλικ στην λειτουργία Επεξεργασία εικόνας . Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν την επιλογή Εξάλειψη για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Generative erase. Η Microsoft προσθέτει ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν την Αυτόματη εφαρμογή στην εφαρμογή, ώστε να μπορούν είτε να προσθέτουν είτε να αφαιρούν μάσκες. Αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή να αφαιρεί πολλά αντικείμενα στη φωτογραφία ταυτόχρονα.

Η Microsoft αποκάλυψε επίσης ότι όλες οι πρόσφατες λειτουργίες επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης στις Φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας θαμπώματος, αφαίρεσης και αντικατάστασης φόντου, είναι πλέον διαθέσιμες για τα Windows 11 για συσκευές ARM 64. Αυτό ισχύει και για τα άτομα που χρησιμοποιούν Windows 10. Τέλος, η νέα έκδοση της εφαρμογής Photos έχει κάποιες ανώνυμες “διορθώσεις σταθερότητας και βελτιώσεις”. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα συμπεριληφθούν αυτές οι νέες δυνατότητες επεξεργασίας AI εκτός του προγράμματος Windows Insider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *