Microsoft OpenAI : δέχονται αγωγές από   οργανισμούς

Microsoft OpenAI : δέχονται αγωγές από οργανισμούς

Η Microsoft και η OpenAI αντιμετωπίζουν περισσότερες αγωγές σχετικά με τη χρήση του ChatGPT και του Copilot. Οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι Raw Story, The Intercept και AlterNet έχουν υποβάλει χωριστές νομικές αγωγές εναντίον αυτών των δύο εταιρειών.

Ισχυρίζονται ότι το ChatGPT του OpenAI αντιγράφει ιστορίες από τους ιστότοπούς τους ως μέρος της εκπαίδευσής τους σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί ισχυρίζονται επίσης ότι όταν αναπαράγουν τις ιστορίες τους, δεν εμφανίζουν τις πληροφορίες «συγγραφέα, τίτλου, πνευματικών δικαιωμάτων ή όρων χρήσης που περιέχονται σε αυτά τα έργα».

Το Alternet και το Raw Story ισχυρίζονται ότι το ChatGPT δεν θα ήταν τόσο δημοφιλές εάν οι άνθρωποι ενημερωνόταν ότι το chatbot παραβίαζε τα πνευματικά δικαιώματα των ιστοριών τους. Επισημαίνουν επίσης ότι οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων μπορούν να ζητήσουν από το OpenAI να μην έχει πρόσβαση στους ιστότοπούς τους για να τους εκπαιδεύσει με το ChatGPT και υποστηρίζουν ότι αυτό σημαίνει ότι η OpenAI και η Microsoft γνώριζαν και οι δύο ότι το ChatGPT θα μπορούσε να παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *