Apple Music: θα υποστηρίζει Dolby Atmos και lossless sound

Apple Music: θα υποστηρίζει Dolby Atmos και lossless sound

Αφού εντοπίστηκαν teasers στον ιστότοπο της Apple Music το Σαββατοκύριακο, η Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι η υπηρεσία ροής μουσικής λαμβάνει υποστήριξη για κομμάτια ποιότητας ήχου lossless  τον επόμενο μήνα. Όχι μόνο αυτό, αλλά η εταιρεία προσθέτει επίσης χωρικό ήχο στην υπηρεσία με υποστήριξη Dolby Atmos.

Το Dolby Atmos θα επιτρέπει στους δημιουργούς μουσικής να αναμιγνύουν τα κομμάτια τους με τρόπο που να επιτρέπει στους διαφορετικούς ήχους να αισθάνονται σαν να προέρχονται από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Τα κομμάτια πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό, και η Apple λέει ότι θα προσθέτει νέα κομμάτια Dolby Atmos τακτικά. Κατά την κυκλοφορία, μπορείτε να περιμένετε “χιλιάδες τραγούδια” από διαφορετικά είδη και το Dolby Atmos θα υποστηρίζεται στα ακουστικά AirPods ή Beats με τσιπ H1 ή W1, καθώς και στα ενσωματωμένα ηχεία iPhone, iPad ή Mac. Τα κομμάτια με υποστήριξη Dolby Atmos θα επισημανθούν επίσης με ένα σήμα για να τους διευκολύνουν στην εύρεση.

Όσον αφορά την ποιότητα ήχου lossless , η Apple Music θα χρησιμοποιεί μια ιδιόκτητη μορφή ήχου που ονομάζεται ALAC (Apple Lossless Audio Codec) για να φέρει ήχο υψηλής ποιότητας σε ολόκληρο τον κατάλογο με πάνω από 75 εκατομμύρια τραγούδια στην υπηρεσία. Ο lossless  ήχος θα απενεργοποιηθεί από προεπιλογή λόγω της υψηλής χρήσης δεδομένων, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να το ενεργοποιήσετε μόνο για Wi-Fi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, με διαφορετικές βαθμίδες για να διαλέξετε. Το βασικό επίπεδο είναι ποιότητα CD και προσφέρει ήχο 16-bit και 44,1 KHz, αλλά μπορείτε να φτάσετε έως και 24-bit ήχου στα 48KHz χρησιμοποιώντας μόνο μια συσκευή Apple. Εάν χρειάζεστε ακόμη περισσότερη ποιότητα, μπορείτε να πάρετε το ρυθμό δειγματοληψίας έως και 192KHz, αλλά αυτό απαιτεί έναν εξωτερικό μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό (DAC) ικανό να υποστηρίζει αυτού του είδους τις ρυθμίσεις.

Όλα αυτά δεν επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος στη συνδρομή Apple Music, αν και προφανώς, θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα σε ένα DAC αν θέλετε και δεν το έχετε ήδη. Μπορείτε να περιμένετε αυτές τις προσθήκες τον Ιούνιο, αν και δεν δόθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία για την κυκλοφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *