Microsoft : Τι ισχύει για  τα πρόσφατα ζητήματα ασφαλείας

Microsoft : Τι ισχύει για τα πρόσφατα ζητήματα ασφαλείας

Κάποιες σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας των υπηρεσιών της Microsoft εμφανίστηκαν. Ακόμη , καταγράφτηκαν επιθέσεις στους λογαριασμούς email της εταιρείας για κορυφαία στελέχη της. Φαίνεται ότι αυτές οι επιθέσεις χάκερ έχουν προκαλέσει ορισμένες ανησυχίες στους πελάτες της κυβέρνησης της Microsoft στις ΗΠΑ, οι οποίοι πληρώνουν πολλά χρήματα ετησίως για αυτά τα συστήματα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2023. Τότε μια ομάδα χάκερ με έδρα την Κίνα χρησιμοποίησε ένα κλειδί MSA που απέκτησε για να δημιουργήσει τα δικά της διακριτικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόσβαση σε λογαριασμούς email του Outlook στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών όπως τα Υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει μεταφέρει ορισμένα από τα δεδομένα του στους ανταγωνιστές της Microsoft, όπως Google και Amazon . Επίσης, ετοιμάζεται να επιλέξει μια εταιρεία για επταετές συμβόλαιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για υπηρεσίες cloud, παραγωγικότητας και ασφάλειας.

Επισήμως, ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί εφαρμογές της Microsoft ενώ υποστηρίζει επίσης «ένα ποικίλο οικοσύστημα cloud».

One thought on “Microsoft : Τι ισχύει για τα πρόσφατα ζητήματα ασφαλείας

  1. Ναι…Λες και η Google και η Amazon δεν έχουν προβλήματα ασφαλείας…Αυτά συμβαίνουν όταν τοποθετείς προσωπικά δεδομένα σε δημόσια cloud…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *