Snapdragon 8s Gen 3 : Ανακοινώθηκε

Snapdragon 8s Gen 3 : Ανακοινώθηκε

Το Snapdragon 8s Gen 3 είναι πλέον επίσημο. Είναι μια πιο προσιτή πλατφόρμα σε premium smartphones. Προσφέρει «τις πιο περιζήτητες δυνατότητες της σειράς 8 σε περισσότερα smartphones ναυαρχίδων Android».

Η Qualcomm εστίασε σε τέσσερις τομείς κατά την κατασκευή της νέας πλατφόρμας για φορητές συσκευές Snapdragon 8s Gen 3. Την τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργείται στη συσκευή, την ISP υψηλής τεχνολογίας, τα ισχυρά γραφικά για παιχνίδια για κινητά και κορυφαία συνδεσιμότητα με υποστήριξη ήχου υψηλής ανάλυσης.

Το Snapdragon 8s Gen 3 (κατασκευασμένο με διαδικασία 4nm) διαθέτει τρία συμπλέγματα πυρήνων CPU. Το ένα είναι το Cortex-X4 που λειτουργεί στα 3,0 GHz, τέσσερα Cortex-A720 στα 2,8 GHz και τρία Cortex-A520 στα 2,0 GHz. Τα ενσωματωμένα γραφικά Adreno υποστηρίζουν την επιτάχυνση του υλικού ανίχνευσης ακτίνων. Το τελευταίο διαθέτει επίσης περισσότερους πυρήνες CPU με υψηλότερες ταχύτητες και ελαφρώς ταχύτερη μνήμη.

Ο ISP είναι παρόμοιος με αυτόν του Snadragpn 8 Gen 3, με μόνη εξαίρεση την έλλειψη εγγραφής βίντεο 8K HDR (4K 60 FPS max). Ωστόσο, εξακολουθεί να υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265, VP9 και AV1 έως και 4K.

Από την πλευρά της συνδεσιμότητας, το νέο τσιπ διαθέτει υποστήριξη Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.4 και το ενσωματωμένο μόντεμ X70 (μια ελαφρώς πιο αργή έκδοση αυτού του Snapdragon 8 Gen 2) υποστηρίζει ταχύτητες λήψης έως και 5000Mbps σε mmWave και sub-6 δίκτυα.

Οι πελάτες μπορούν να αναμένουν το πρώτο κύμα smartphone που τροφοδοτούνται από το Snapdragon 8s Gen 3 αργότερα αυτόν τον μήνα. Η Qualcomm αναφέρει τα Honor, iQOO, realme, Redmi και Xiaomi μεταξύ των πρώτων OEM που υιοθέτησαν το νεότερο chip της.

4 thoughts on “Snapdragon 8s Gen 3 : Ανακοινώθηκε

  1. Έχει πιο αποτελεσματική και ελαφρώς ισχυρή CPU από το 8gen2. Η GPU είναι ελαφρώς λιγότερο ισχυρή και λιγότερο αποτελεσματική από το 8Gen2. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης είναι ίδιες με το 8 gen 3, επομένως είναι προφανώς καλύτερες από το 8 gen 2. Το μόντεμ είναι το ίδιο. Το Isp είναι καλύτερο στο 8 gen 2. Συνολικά, το 8s gen 2 και το 8s gen 3 είναι σχεδόν ίσα, με το 8s Gen 3 στην πραγματικότητα λίγο καλύτερα, εν μέρει επειδή κατασκευάζεται σε πιο αποδοτικό κόμβο 4nm από τον 8 gen 2, αν και και τα δύο είναι tsmc. Υποθέτω ότι η Qualcomm θέλει να μειώσει τις 8+ gen 1 και 8 gen 2 και θέλει οι κατασκευαστές να εφαρμόσουν 7+ gen 3 και 8s gen 3.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *