Android 15 Developer Preview 2 : Με μηνύματα μέσω δορυφόρου

Android 15 Developer Preview 2 : Με μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή Android 15 τον περασμένο μήνα και σήμερα κυκλοφορεί την δεύτερη . Όπως και η πρώτη προεπισκόπηση, προορίζεται επίσης για τους προγραμματιστές να μπορούν να ελέγχουν τις εφαρμογές τους.

Το μεγάλο νέο χαρακτηριστικό που εισήγαγε το Android 15 DP2 είναι η υποστήριξη για δορυφορική συνδεσιμότητα σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Το λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει πλέον νέα στοιχεία διεπαφής χρήστη . Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να “διασφαλίσουν μια συνεπή εμπειρία χρήστη σε όλο το τοπίο συνδεσιμότητας μέσω δορυφόρου”, λέει η Google.

Οι εφαρμογές μπορούν να ανιχνεύσουν πότε μια συσκευή είναι συνδεδεμένη σε δορυφόρο, . Υπάρχει υποστήριξη για εφαρμογές SMS/MMS καθώς και για προφορτωμένες εφαρμογές RCS για χρήση δορυφορικής συνδεσιμότητας για αποστολή και λήψη μηνυμάτων.

Όσο αφορά τα PDF, οι προγραμματιστές μπορούν να δίνουν στις εφαρμογές τους τη δυνατότητα να αποδίδουν αρχεία PDF και σχολιασμούς που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Ακόμη, σας επιτρέπουν να αναζητάτε, να επεξεργάζεστε και να επιλέγετε πράγματα σε αρχεία PDF. Η τοπική προβολή PDF θα πρέπει επίσης να είναι ταχύτερη και να χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους. Το ίδιο το πρόγραμμα απόδοσης PDF θα ενημερωθεί μέσω των ενημερώσεων συστήματος Google Play, ανεξάρτητα από τις ενημερώσεις έκδοσης Android.

Επιπλέον, η εμπειρία χρήσης NFC για την πληρωμή πραγμάτων θα πρέπει να είναι “πιο απρόσκοπτη και αξιόπιστη” . Επίσης, η αυτόματη εναλλαγή γλώσσας για την αναγνώριση ήχου έχει βελτιωθεί. Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν επίσης μια λειτουργία Android 15 για να εμφανιστεί η εφαρμογή τους στη μικρή οθόνη εξωφύλλου ενός πτυσσόμενου στυλ.

4 thoughts on “Android 15 Developer Preview 2 : Με μηνύματα μέσω δορυφόρου

  1. Η υποστήριξη για δορυφορική συνδεσιμότητα είναι καλή. Ωστόσο, ίσως θα έπρεπε να δημιουργούσαν κοινή χρήση ήχου σε πολλές συσκευές Bluetooth ….

  2. Ακόμα δεν λειτουργεί υποσύστημα προγράμματος οδήγησης, δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα διαχείρισης πλήρους παραθύρου, δεν υπάρχει ακόμα ένα γραφικό σύνολο, δεν υπάρχει ακόμα βιώσιμο περιβάλλον εργασίας υπολογιστή κ.λπ. κ.λπ….Δεν νομίζω ότι θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά…

  3. Δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο, ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης και ενημερώσεις περισσότερων λειτουργιών δεν είναι το σημαντικό πράγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *