Android 15 : θα απενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη σας όταν δεν χρησιμοποιείται

Android 15 : θα απενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη σας όταν δεν χρησιμοποιείται

Η Google προετοιμάζει σιγά σιγά το Android 15 για την κυκλοφορία του. Το πρόγραμμα Android Preview που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2024, θα συνεχιστεί μέχρι να κυκλοφορήσει η σταθερή έκδοση. H προεπισκόπηση προγραμματιστή Android 15 φαίνεται να διαθέτει μια νέα δυνατότητα. Θα βελτιώσει το απόρρητο των εφαρμογών και των δεδομένων στο smartphone Android σας.

Ορισμένες σειρές κωδικών έχουν εντοπιστεί στην κυκλοφορία Android 15 Developer Preview 2 για μια νέα ρύθμιση “Προσαρμοστικό χρονικό όριο”. Η δυνατότητα προσαρμοστικού χρονικού ορίου “απενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη σας νωρίς εάν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας”.

Αν και η περιγραφή δεν αναφέρει πώς θα λειτουργούσε αυτό, μπορεί να χρησιμοποιήσει τους προηγμένους αισθητήρες του smartphone σας, τις μπροστινές κάμερες ή έναν συνδυασμό και των δύο για να εντοπίσει εάν χρησιμοποιείτε ή όχι το τηλέφωνό σας.

Ένα ενδιαφέρον πράγμα είναι ότι αυτοί οι κωδικοί βρέθηκαν να ανήκουν σε κλάσεις στον χώρο ονομάτων com.google.*. Αυτό υποδηλώνει ότι η δυνατότητα προσαρμοστικού χρονικού ορίου μπορεί να μην αποτελεί μέρος της έκδοσης ανοιχτού κώδικα του Android 15, αλλά αποτελεί μέρος της έκδοσης Android 15 της Google για τηλέφωνα Pixel.

Η δυνατότητα προσαρμοστικού χρονικού ορίου είναι εξαιρετική, καθώς θα ανιχνεύει έξυπνα εάν ο χρήστης χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ή όχι, και όταν δεν χρησιμοποιείται, θα απενεργοποιεί την οθόνη, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των άλλων στα δεδομένα του τηλεφώνου σας. Επιπλέον, θα βοηθήσει επίσης στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς ο μεγαλύτερος χρόνος οθόνης σημαίνει γρήγορη αποστράγγιση του χυμού του τηλεφώνου σας.

Τα smartphone Android έχουν την επιλογή να επεκτείνουν την οθόνη του χρόνου απενεργοποίησης της οθόνης, όπου μπορείτε να αποτρέψετε την απενεργοποίηση της οθόνης του smartphone σας για μια συγκεκριμένη καθορισμένη περίοδο. Επιπλέον, τα τηλέφωνα της Samsung και της Pixel διαθέτουν μια λειτουργία που επιτρέπει στην οθόνη του τηλεφώνου να παραμένει αναμμένη όσο ο χρήστης την βλέπει. Αυτή η λειτουργία διατηρεί την οθόνη ξύπνια για όσο διάστημα μπορεί να εντοπίσει ένα πρόσωπο που την βλέπει χρησιμοποιώντας τις μπροστινές κάμερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *