Tesla : Προχωρεί σε απολύσεις

Tesla : Προχωρεί σε απολύσεις

Η Tesla φέρεται να έστειλε ένα εσωτερικό υπόμνημα στους υπαλλήλους της. Σε αυτό τους ενημερώνει ότι η σχεδιάζει να απολύσει πάνω από το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Το CNBC έχει δημοσιεύσει το σημείωμα, το οποίο γράφτηκε από τον CEO της Tesla, Elon Musk. Δήλωσε ότι ήταν «εξαιρετικά σημαντικό» η Tesla να εξετάσει όλα τα μέρη της εταιρείας για να βοηθήσει στη μείωση του κόστους. Πρόσθεσε:

“Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια ενδελεχή αναθεώρηση του οργανισμού και λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κατά περισσότερο από 10% παγκοσμίως. Δεν υπάρχει τίποτα που να μισώ περισσότερο, αλλά πρέπει να γίνει. Αυτό θα μας επιτρέψει να είμαστε δυνατοί, καινοτόμοι και πεινασμένοι για τον επόμενο κύκλο φάσης ανάπτυξης.”

Ορισμένοι υπάλληλοι έχουν ήδη ενημερωθεί για τις απολύσεις στην Καλιφόρνια και το Τέξας. Μέχρι στιγμής, η Tesla δεν έχει σχολιάσει επίσημα αυτές τις αναφορές. Η τιμή της μετοχής ήταν 4 τοις εκατό χαμηλότερη σήμερα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε 140.473 υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η νέα εκδήλωση απόλυσης πιθανότατα θα επηρεάσει πάνω από 14.000 μέλη της ομάδας.

Η Tesla έχει πια χαμηλότερες πωλήσεις καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων αρχίζουν να αυξάνουν τα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα. Οι παραδόσεις αυτοκινήτων από την εταιρεία μειώθηκαν 8,5% το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η τιμή της μετοχής της έχει επίσης μειωθεί κατά 31% μέχρι στιγμής φέτος πριν από τη σημερινή διαπραγμάτευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *