ChromeOS : Καλύτερη διαχείριση των αρχείων  Microsoft 365 από Chromebook

ChromeOS : Καλύτερη διαχείριση των αρχείων Microsoft 365 από Chromebook

Τον Ιανουάριο του 2023, η Google ανακοίνωσε ότι εργαζόταν σε μια νέα δυνατότητα για το ChromeOS. Θα επέτρεπε τα αρχεία του Microsoft 365 να επεξεργάζονται απευθείας στο λειτουργικό σύστημα μέσω της εφαρμογής Αρχεία του Chromebook. Εκείνη την εποχή, η Google είπε ότι αυτή η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει αργότερα το 2023.

Το 2023 ήρθε και πέρασε χωρίς αυτήν την υποσχεμένη προσθήκη στα Chromebook. Σήμερα, περισσότερο από ένα χρόνο αφότου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, η Google είπε αυτή τη δυνατότητα να κυκλοφορεί τώρα στο ChromeOS. Η σημερινή ανάρτηση ιστολογίου αποκαλύπτει πώς θα λειτουργήσει αυτή η νέα λειτουργία:

Όταν αποκτήσετε πρόσβαση, μπορείτε απλώς να ανοίξετε ένα αρχείο του Office και στη συνέχεια να επιλέξετε να το ανοίξετε στην εφαρμογή Microsoft 365 όταν σας ζητηθεί. Από εκεί θα καθοδηγηθείτε σε μια εμπειρία εγκατάστασης μία φορά για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να συνδέσετε το Microsoft OneDrive στην εφαρμογή Αρχεία Chromebook. Αυτό είναι! Θα θυμόμαστε την προτίμησή σας και θα έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σας.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια τεράστια βελτίωση για τους χρήστες Chromebook που μπορεί να ήθελαν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές του Microsoft 365. Προηγουμένως έπρεπε να εκκινήσουν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome για πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές. Η ενσωμάτωσή τους πιο άμεσα στο ChromeOS θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη χρήση αυτών των εφαρμογών σε σχέση με την προηγούμενη μέθοδο.

Η ανάρτηση ιστολογίου λέει ότι η Google μόλις άρχισε να διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα. Επόμενως , εάν χρησιμοποιείτε ένα Chromebook και δεν βλέπετε αυτήν την ενσωμάτωση, ίσως χρειαστεί να περιμένετε έως και μερικές εβδομάδες ακόμη για να το αποκτήσετε στη συσκευή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *