iOS 18: Θα μπορείτε format σε εξωτερικές μονάδες δίσκου

iOS 18: Θα μπορείτε format σε εξωτερικές μονάδες δίσκου

Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρόσθεσε η Apple στο iOS 18 και στο iPadOS 18 είναι η δυνατότητα διαμόρφωσης εξωτερικών μονάδων δίσκου απευθείας στο iPhone ή το iPad σας.

Η δυνατότητα είναι μέρος της εφαρμογής Αρχεία, όπου μπορείτε να διαγράψετε τον συνδεδεμένο εξωτερικό σας δίσκο και να τον διαμορφώσετε ξανά χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιλογές: APFS, ExFAT και MS-DOS (FAT). Αυτές οι επιλογές εμφανίζονται όταν κάνετε δεξί κλικ ή πατάτε παρατεταμένα μια εξωτερική μονάδα δίσκου στην εφαρμογή Αρχεία και επιλέγετε “Διαγραφή”.

Σημείωσε ότι το Disc Utility στο macOS έχει τις ίδιες επιλογές μορφής, με την «εξαίρεση των μορφών επέκτασης macOS που δεν θα είχαν πολύ νόημα για αυτήν τη δυνατότητα στο iPadOS». Επιπλέον, οι επιλογές αναδιαμόρφωσης μονάδας έρχονται επίσης στην εφαρμογή Αρχεία στο iOS 18 (διαθέσιμο σε αυτά τα μοντέλα).

Η δυνατότητα να διαμορφώσετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου χωρίς να χρειάζεστε Mac είναι χρήσιμη καθώς η Apple συνεχίζει να προσθέτει περισσότερες δυνατότητες στα λειτουργικά της συστήματα για κινητά. Αυτό περιλαμβάνει την ενημέρωση Final Cut Pro για iPad που παρουσιάστηκε πρόσφατα, η οποία λειτουργεί μαζί με το νέα εφαρμογή Final Cut Camera για να εγγράψετε ζωντανά πλάνα με πολλές κάμερες χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad σας. Το Final Cut Camera σάς επιτρέπει να εγγράφετε ένα βίντεο απευθείας σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης, εάν έχετε iPhone 15 Pro/Pro Max.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *