Google Translate: υποστήριξη για 110 νέες γλώσσες

Google Translate: υποστήριξη για 110 νέες γλώσσες

Η Google παρέχει την υπηρεσία Google Translate για 110 νέες γλώσσες . Ήδη, η εφαρμογή υποστήριζε 113 γλώσσες πριν από την ενημέρωση, οπότε αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή.

Η Google χρησιμοποίησε το μοντέλο γλώσσας PaLM 2 AI για να εκπαιδεύσει το λογισμικό σε 110 νέες γλώσσες. Η τεχνητή νοημοσύνη αποδείχθηκε ιδιαίτερα καλή στην εκμάθηση γλωσσών που σχετίζονται μεταξύ τους. Τέτοια παραδείγματα είναι το Χίντι, το Αουάντι και το Μαρουάντι, καθώς και Σεϋχελλό Κρεόλ και το Κρεόλ του Μαυρικίου.

Η νέα ενημέρωση φέρνει επίσης υποστήριξη για τα Καντονέζικα που ήταν μια από τις πιο απαιτούμενες γλώσσες όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά τα καντονέζικα ήταν ένα δύσκολο πρόβλημα, καθώς επικαλύπτεται με το Mandarin, και είναι δύσκολο να βρεθούν δεδομένα για την εκπαίδευση του μοντέλου AI.

Η ανάρτηση ιστολογίου προσθέτει ότι περίπου το 25% των γλωσσών που προστέθηκαν πρόσφατα είναι αφρικανικές . Ακόμη, κάθε γλώσσα που προστίθεται ομιλείται από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και μερικά από αυτά ομιλούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *