Microsoft :  τα πάντα στον Ιστό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ΑΙ

Microsoft : τα πάντα στον Ιστό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ΑΙ

Σε μια από τις κατηγορίες σε βάρος της AI και της Microsoft είναι ότι χρησιμοποιει δεδομένα ιστού που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα από τους κατασκευαστές περιεχομένου. Έτσι, εμφανίστηκε μια σειρά αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον εταιρειών παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια συνέντευξη, ο εκπρόσωπος της Microsoft ρωτήθηκε για το θέμα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης που λαμβάνει δεδομένα από τον Ιστό και αν οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης έχουν ουσιαστικά κλέψει την IP του κόσμου.

Η απάντηση του εκπροσώπου μπορεί να μην είναι αυτή που μπορεί να θέλουν να ακούσουν οι δημιουργοί περιεχομένου . Δήλωσε:

” Όσον αφορά το περιεχόμενο που βρίσκεται ήδη στον ιστό, το κοινωνικό συμβόλαιο αυτού του περιεχομένου από τη δεκαετία του ’90 ήταν ότι είναι δίκαιη χρήση. Ο καθένας μπορεί να το αντιγράψει, να αναδημιουργήσει με αυτό, να αναπαράξει με αυτό. Αυτό ήταν “δωρεάν λογισμικό”, αυτή ήταν η κατανόηση.

Υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία όπου ένας ιστότοπος, ένας εκδότης ή ένας ειδησεογραφικός οργανισμός έχει πει ρητά να μην με ανιχνεύσετε για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από την ευρετηρίασή μου, ώστε άλλα άτομα να μπορούν να βρουν αυτό το περιεχόμενο. Αυτή είναι μια γκρίζα περιοχή και νομίζω ότι θα λειτουργήσει κανονικά.”

Η απάντηση του υποδηλώνει ότι η Microsoft πιστεύουν ότι σχεδόν τα πάντα στο Διαδίκτυο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των μοντέλων τους . Επίσης, αυτές οι εταιρείες δεν χρειάζεται να αποζημιώσουν τους δημιουργούς αυτού του περιεχομένου. Αυτή η διαμάχη πιθανότατα θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα νομικά ζητήματα τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

8 thoughts on “Microsoft : τα πάντα στον Ιστό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ΑΙ

  1. Αισθάνεται η Microsoft το ίδιο για το περιεχόμενο του ιστού που έχει η ίδια; Θα επέτρεπε ελεύθερη πρόσβαση και χρήση (χωρίς αποζημίωση) από άλλους;

  2. Εάν ο νόμος συμμορφωθεί με τους υπάρχοντες νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων και τη χρήση πληροφοριών, τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν περισσότερα από τα συστήματα ML/AI.

  3. H Microsoft δεν μπορεί να παραδεχτεί τη μαζική παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό θα την οδηγούσε στη φυλακή και στην καταστροφή της.

  4. Η Microsoft έδωσε πολλά χρήματα για να κλέψει το περιεχόμενο των άλλων και να κερδίσει χρήματα για την εταιρεία της από αυτό. Δεν είναι αρκετά ανόητη για να παραδεχτεί ότι το έκανε με τρόπο εγκληματικό.

  5. Είναι σαν κάποιος συνθέτης να προσπαθήσει να αντιγράψει ένα έργο άλλου. Εάν δεν αντιγράφεται ολόκληρο, τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός μοναδικού παράγωγου έργου.

  6. Όλο το περιεχόμενο στον Ιστό έχει σημείωση για πνευματικά δικαιωμάτα . Η αγνόηση της για εμπορική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι δίκαιο.

  7. Η αναζήτηση στο Google και η αναπαραγωγή εξειδικευμένης αναζήτησης έχει θέσει εκτός λειτουργίας κάποιες από εταιρίες από τις οποίες έχει πάρει την πληροφορία….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *