Google: Πιο εύκολη προστασία των δεδομένων σε κλοπή τηλεφώνου

Google: Πιο εύκολη προστασία των δεδομένων σε κλοπή τηλεφώνου

Η Google φέρεται να προωθεί μια ενημέρωση λειτουργιών σε ορισμένα τηλέφωνα Android. Σε αυτές προσθέτει λειτουργίες κατά της κλοπής, όπως Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής, κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης και απομακρυσμένο κλείδωμα. Το τελευταίο δεν είναι ακριβώς νέο και πολλοί χρήστες Android το έχουν ήδη. Ωστόσο, το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής και το κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης είναι ολοκαίνουργιες λειτουργίες που ανακοινώθηκαν τον Μάιο.

Η υπηρεσία Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής είναι η πιο φανταχτερή από όλες. Αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τους αισθητήρες της συσκευής για να ανιχνεύσει κοινές κινήσεις που σχετίζονται με κλοπή. Για παράδειγμα, αν κάποιος τραβήξει το τηλέφωνο από το χέρι σας και αρχίσει να τρέχει. Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει κινήσεις που σχετίζονται με ένα ποδήλατο ή ένα αυτοκίνητο. Το τηλέφωνο θα κλειδώσει αυτόματα και θα αποκλείσει κάθε πρόσβαση στις εφαρμογές και τα δεδομένα σας.

Το Κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης κλειδώνει τη συσκευή σας όταν ο κλέφτης κρατήσει το τηλέφωνό σας αποσυνδεδεμένο για καιρό.

Όσον αφορά το Remote Lock, σας επιτρέπει να κλειδώνετε το τηλέφωνό σας εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αυτό θα γίνει εάν η λειτουργία Find My Device είναι απενεργοποιημένη ή δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google για να το κάνετε μόνοι σας.

Δεν είναι ακόμα σαφές σε ποια τηλέφωνα χρησιμοποιεί η Google τις νέες δυνατότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *