O εκπρόσωπος της Apple πιστεύει οτι οι Mac είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις

O εκπρόσωπος της Apple πιστεύει οτι οι Mac είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις

Σύμφωνα με μια αναφορά από το CNBC, ο Craig Federighi, επικεφαλής λογισμικού της Apple, πιστεύει ότι οι Mac είναι πολύ ευαίσθητοι σε κακόβουλα προγράμματα, επειδή το macOS επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη και εγκατάσταση προγραμμάτων από το Διαδίκτυο.

Ο Federighi έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δοκιμής Epic Games κατά Apple. Τα Epic Games αγωνίζονται επί του παρόντος με το σκεπτικό ότι οι κανόνες της Apple για εφαρμογές iOS τρίτων είναι άδικοι και θέλει η Apple να επιτρέψει την εγκατάσταση εφαρμογών που δεν διανέμονται μέσω του App Store, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τις δικές τους πληρωμές εντός εφαρμογής για να παρακάμψουν τις εφαρμογές της Apple 30% χρέωση.

Ενώ ο Federighi είπε ότι η Apple δεν θεωρεί αποδεκτό το επίπεδο κακόβουλου λογισμικού σε Mac, συνέχισε λέγοντας ότι οι Mac είναι πιο ανοιχτοί, έτσι, για παράδειγμα, οι προγραμματιστές λογισμικού μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν εργαλεία ανάπτυξης που είναι κάτι που δεν θα ήταν πραγματικά πρέπει να κάνετε σε ένα iPhone. Με τα τελευταία σχόλια, είναι απίθανο η Apple να κλείσει περαιτέρω τις εγκαταστάσεις εφαρμογών στη σειρά υπολογιστών της.

Η Federighi επεσήμανε επίσης ότι οι συσκευές iPhone είναι πολύ πιο δημοφιλείς από τους Mac και ως εκ τούτου η εταιρεία έχει καθήκον να προστατεύει τους χρήστες περιορίζοντας τις εγκαταστάσεις εφαρμογών σε αυτές από το App Store. Στο Android της Google, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εγκαταστήσουν λογισμικό από άγνωστες πηγές, αλλά το ποσοστό κακόβουλου λογισμικού στο Android είναι επίσης πολύ υψηλότερο. Ο επικεφαλής λογισμικού της Apple ανέφερε μια έκθεση της Nokia που αναφέρει ότι οι συσκευές iOS αντιπροσώπευαν το 1,72% των μολύνσεων από κακόβουλα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με το Android που ήταν 26,64%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *