Νέες δυνατότητες της εφαρμογής Snapchat

Νέες δυνατότητες της εφαρμογής Snapchat

Το Snapchat αποκάλυψε μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις στην κάμερα εντός εφαρμογής. Η εταιρεία παρουσίασε νέα διαδραστικά χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας, ανακοίνωσε συνεργασίες με το YouTube και άλλες εταιρείες και προεπισκόπησε μια νέα πιο «περιεκτική» έκδοση της τεχνολογίας της κάμερας.

Ξεκινώντας αργότερα φέτος, οι χρήστες του Snapchat θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται αποσπάσματα από το YouTube και το YouTube Music απευθείας στο Snapchat. Η εφαρμογή υποστηρίζει ήδη παρόμοιες ενσωματώσεις με το SoundCloud και το Twitter, αλλά η προσθήκη υποστήριξης στο YouTube θα πρέπει να αποτελεί όφελος για την υπηρεσία. Το Snap ανακοίνωσε επίσης μια νέα ενσωμάτωση με το Bumble, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν selfie με τους φακούς Snapchat μέσα στην εφαρμογή γνωριμιών.

Από την πλευρά της επαυξημένης πραγματικότητας, το Snap προσέφερε νέους διαδραστικούς φακούς. Χάρη σε έναν νέο τύπο “συνδεδεμένου” φακού, οι χρήστες θα μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους σε AR ακόμα κι αν βρίσκονται σε ξεχωριστές τοποθεσίες. Η Snap συνεργάστηκε με τη Lego στην πρώτη έκδοση ενός τέτοιου φακού, αλλά θα ανοίξει την τεχνολογία μέσω του Lens Studio. 

Άλλες εταιρείες βρίσκουν επίσης ενδιαφέροντες τρόπους για να αξιοποιήσουν την τελευταία τεχνολογία της Snapchat. Ο κατασκευαστής μουσικών οργάνων Artiphon φέρνει «όργανα» επαυξημένης πραγματικότητας στους φακούς Snapchat. Με το φακό, οι χρήστες μπορούν να «παίξουν» διαφορετικά όργανα αλληλεπιδρώντας με τα κινούμενα σχέδια AR.

Η Snap ρίχνει επίσης νέο φως στην πρόσφατα ανακοινωμένη προσπάθειά της να κάνει τη φωτογραφική της μηχανή χωρίς αποκλεισμούς. Οι φακοί της  Snap δεν λειτουργούν πάντα με συνέπεια για άτομα με πιο σκούρους τόνους δέρματος, ένα μακροχρόνιο ζήτημα που οδήγησε ορισμένους χρήστες να λένε ότι το Snapchat και άλλες εφαρμογές “ασπρίζουν” τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με το Snap, αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνολογία της κάμερας έχει από καιρό βελτιστοποιηθεί για ελαφρύτερο δέρμα. Τώρα, η εταιρεία ψάχνει να αναθεωρήσει πώς λειτουργεί η κάμερά της έτσι ώστε να λειτουργεί το ίδιο για άτομα με όλους τους τόνους του δέρματος. Σχεδιάζει επίσης να καταστήσει την πιο περιεκτική έκδοση της κάμεράς της διαθέσιμη σε άλλους μέσω της πλατφόρμας Camera Kit.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *