Η Microsoft τερματίζει τον Internet Explorer στα Windows 10

Η Microsoft τερματίζει τον Internet Explorer στα Windows 10

 

Η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα τερματίσει τα παλαιότερα  προγράμματα περιήγησης ιστού τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με την ενημερωμένη τεκμηρίωση υποστήριξης, ο Internet Explorer αναμένεται να σταματήσει να λειτουργεί το επόμενο έτος και το πρόγραμμα περιήγησης θα αποσυρθεί στις 15 Ιουνίου 2022. Ο Internet Explorer κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1995 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μερίδιο αγοράς μόλις 1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter (από 95% όταν ήταν δημοφιλές).

Σύμφωνα με τη Microsoft, το μέλλον του Internet Explorer είναι το Edge, το οποίο δεν είναι μόνο καλύτερο από την άποψη της συνολικής εμπειρίας, αλλά προσφέρει επίσης καλύτερη απόδοση και νέους ελέγχους ασφάλειας / απορρήτου. Επιπλέον, το Microsoft Edge έχει επίσης αποκτήσει υποστήριξη για τη λειτουργία Internet Explorer, μια δυνατότητα που απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες και προγραμματιστές.

Η Microsoft σχεδιάζει να τερματίσει την υποστήριξη για την εφαρμογή του Internet Explorer 11 στις 15 Ιουνίου 2022. Μετά τον Ιούνιο, δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ή υποστήριξη σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 10. Η Microsoft απενεργοποιεί τον Internet Explorer σε αυτές τις εκδόσεις / εκδόσεις των Windows :

  • Windows 10 έκδοση 20H2 και νεότερη έκδοση.
  • Windows 10 IoT (έκδοση 20H2 και νεότερη έκδοση).
Internet Explorer retirement

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις καταναλωτικών και εταιρικών εκδόσεων των Windows 10, αλλά δεν θα υπάρξουν αξιοσημείωτες αλλαγές εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση Windows 10 LTSC ή διακομιστή του Internet Explorer 11. 

Μετά την παρέλευση αυτών των προθεσμιών, ο Internet Explorer θα ανακατευθυνθεί στο Microsoft Edge εάν καταφέρετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό. Φυσικά, θα υπάρξουν ορισμένοι τρόποι παράκαμψης της ανακατεύθυνσης, αλλά οποιαδήποτε προσπάθεια χρήσης ενός διακοπτόμενου προγράμματος περιήγησης θα κάνει τη συσκευή σας ευάλωτη σε ζητήματα ασφαλείας.  

Σχέδια μετεγκατάστασης του Internet Explorer

Εάν δεν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer στο σπίτι ή στο γραφείο, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από το τέλος σας. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης για ορισμένους λόγους, η Microsoft συνιστά τη μετάβαση στο Chromium Edge πριν από τις 15 Ιουνίου 2022.

Μόλις μετεγκαταστήσετε στο Microsoft Edge, θα βρείτε όλα τα δεδομένα περιήγησής σας από τον Internet Explorer με λίγα κλικ. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, εάν πρέπει να εκτελέσετε έναν ιστότοπο που έχει σχεδιαστεί για τον Internet Explorer, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε την ενσωματωμένη λειτουργία Internet Explorer στο Edge.

Εκτός από τον Internet Explorer, το Microsoft Edge Legacy ,  θα αποσυρθεί και το Adobe Flash Player θα αφαιρεθεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *