Λειτουργία Dark mode στο Office for Android

Λειτουργία Dark mode στο Office for Android

Η Microsoft έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί  λειτουργία  dark mode  για την  εφαρμογή Office σε Android. Η θεματική επιλογή για την εφαρμογή εντοπίστηκε νωρίτερα στο έτος και τώρα διατίθεται σε όλους τους χρήστες, φέρνοντας στην εφαρμογή μια δυνατότητα που η εταιρεία Redmond λέει ότι “ήταν ιδιαίτερα απαιτητική”. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν υπάρχει καμία λέξη για το αν η ενημέρωση με την επιλογή θέματος κατευθύνεται προς τις άλλες εφαρμογές παραγωγικότητας όπως το Word, το Excel και το PowerPoint.

Η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα dark mode στο Outlook και το OneDrive για χρήστες Android. Ωστόσο, η δημοφιλής λειτουργία δεν έχει ακόμη εισαχθεί σε άλλες εφαρμογές του Office στην πλατφόρμα, αν και είναι διαθέσιμες στο iOS εδώ και αρκετό καιρό. Με την επιλογή να κυκλοφορήσει τώρα για την ενοποιημένη εφαρμογή Office, μπορεί να μην περάσει πολύς καιρός πριν η εταιρεία αναπτύξει τις δυνατότητες για τις μεμονωμένες προσφορές.

Όπως και με το Outlook, η εφαρμογή αλλάζει αυτόματα σε dark mode ανάλογα με τις προτιμήσεις του συστήματος. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν σε ρυθμίσεις για να αναγκάσουν την εφαρμογή σε φωτεινά ή σκοτεινά θέματα, εάν απαιτείται. Αυτό που φαίνεται να λείπει είναι η δυνατότητα εφαρμογής της θεματικής επιλογής στον καμβά σε έγγραφα, πράγμα που σημαίνει ότι τα έγγραφα του Word θα εξακολουθούν να έχουν φωτεινό καμβά. Αυτή η δυνατότητα δοκιμάζεται επί του παρόντος για την επιφάνεια εργασίας στις εκδόσεις του Office Insider και ενδέχεται να εμφανιστεί σύντομα για τις εκδόσεις για κινητά.

Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εισαγάγει dark mode στη σουίτα εφαρμογών της Microsoft 365 το 2019. Από τότε, η εταιρεία όχι μόνο κυκλοφόρησε το δημοφιλές περιβάλλον σε εφαρμογές για κινητά, αλλά και στις εκδόσεις ιστού, όπως για το OneDrive στο ιστός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *