Το Fuchsia OS της Google κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό Nest Hub

Το Fuchsia OS της Google κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό Nest Hub

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η Google αναφέρθηκε για  πρώτη φορά ότι εργάζεται στο Fuchsia, ένα νέο λειτουργικό σύστημα που πιστεύεται ότι αντικατέστησε τελικά το Android και το Chrome OS με μια ενοποιημένη πλατφόρμα. Στο διάστημα από το 2016, όταν αρχικά έγινε η ανακάλυψη, έχουν αναφερθεί πολλές αναφορές για το λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εγκατάστασης κάποιας έκδοσης στο Pixelbook στις αρχές του 2018.

Δεν έχει ποτέ ανακοινωθεί επίσημα ως πλατφόρμα για οποιοδήποτε από τα συσκευές, ωστόσο. Τουλάχιστον, όχι μέχρι τώρα. Σύμφωνα με το γνωστό ιστότοπο, ο γίγαντας του Mountain View επιβεβαίωσε ότι κυκλοφορεί μια ενημέρωση για το Fuchsia OS σε χρήστες του αρχικού Nest Hub. Η ενημέρωση θα αντικαταστήσει το “Cast OS” που βασίζεται στο Linux, όπως αναφέρεται, με το Fuchsia, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε να δείτε μεγάλες αλλαγές – ή καθόλου ορατές αλλαγές. Όπως σημειώνεται στην αναφορά, η εμπειρία λογισμικού της Google για έξυπνες οθόνες είναι χτισμένη με το Flutter, το οποίο έχει σκοπό να προσφέρει συνεπείς εμπειρίες σε όλες τις πλατφόρμες, πράγμα που σημαίνει ότι όλα πρέπει να φαίνονται και να αισθάνονται τα ίδια.

Παρ ‘όλα αυτά, η Google φαίνεται να ακολουθεί προσεκτική προσέγγιση λόγω των μεγάλων αλλαγών που έρχονται με την ενημέρωση. Θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας από τους χρήστες στο πρόγραμμα προεπισκόπησης. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι η Fuchsia έρχεται σε άλλες συσκευές σύντομα, αλλά ο στόχος αυτής της διάθεσης θα πρέπει να είναι ακριβώς ο έλεγχος της βιωσιμότητας της πλατφόρμας προτού την ωθήσει σε περισσότερα άτομα.

Η Google πραγματοποίησε την εκδήλωσή της που εστιάζει στους προγραμματιστές, το Google I / O, την περασμένη εβδομάδα και η Fuchsia δεν αναφέρθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, οπότε οποιεσδήποτε αλλαγές γίνονται τώρα δεν είναι πιθανό να κάνουν τεράστια διαφορά για τους χρήστες στο εγγύς μέλλον. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού πηγαίνει το λειτουργικό σύστημα τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι είναι προφανώς ικανό να τρέχει εφαρμογές Android εγγενώς και θα μπορούσε να τρέχει σε τηλέφωνα και υπολογιστές.

Εν τω μεταξύ, η Google ανακοίνωσε  πρόσφατα το Android 12 και μια νέα έκδοση του Wear OS, και οι δύο είναι σημαντικές αναβαθμίσεις στις αντίστοιχες πλατφόρμες τους, οπότε έχουμε ήδη κάτι να περιμένουμε. Απομένει να δούμε αν το Fuchsia OS θα γίνει ποτέ η πλατφόρμα για όλες τις συσκευές της Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *