Η Huawei θα λανσάρει το HarmonyOS και νέες συσκευές στις 2 Ιουνίου

Η Huawei θα λανσάρει το HarmonyOS και νέες συσκευές στις 2 Ιουνίου

H Huawei παρουσίασε το HarmonyOS το 2019, το δικό της λειτουργικό  σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διάφορες έξυπνες συσκευές, όπως smartphone, φορητά, ασύρματα ακουστικά, φορητούς υπολογιστές, tablet και αυτοκίνητα που οδηγούν αυτόματα. Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος που έχει κατασκευαστεί ειδικά για smartphone, το οποίο ονομάζεται HarmonyOS 2.0, αν και δεν προοριζόταν για κυκλοφορία μέχρι το 2021.

Σήμερα, η κινεζική εταιρεία τηλεφωνίας δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο διαδίκτυο, πειράζοντας την επερχόμενη κυκλοφορία του HarmonyOS και άλλα προϊόντα στις 2 Ιουνίου. Το teaser κοινοποιήθηκε στο Twitter.

Δεν είναι σαφές εάν η εκδήλωση θα είναι μόνο για την Κίνα ή παγκοσμίως, αλλά αναμένεται να σηματοδοτήσει ένα νέο ορόσημο στις προσπάθειες της Huawei να μειώσει την εξάρτησή της από το Android αφού οι αμερικανικές κυρώσεις εμπόδισαν την Google να παρέχει υποστήριξη στις κινητές της συσκευές. Η Huawei δεν είπε επίσης αν θα λανσάρει ένα νέο smartphone τον Ιούνιο, εκτός από το ότι θα παρουσιάσει νέα προϊόντα εκτός από το HarmonyOS.

Η Huawei τοποθετεί το νέο λειτουργικό σύστημα ως βασικό βήμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των αμερικανικών κυρώσεων που επηρέασαν αρνητικά την επιχείρησή της παγκοσμίως. Εκτός από την απαγόρευση της Google, η πρόσβαση της Huawei στην κρίσιμη τεχνολογία των ΗΠΑ που είναι απαραίτητες για να κατασκευάζουν οι ίδιοι επεξεργαστή της Kirin που έχει αποκλειστεί.

Η λύση της εταιρείας είναι να εστιάσει στο δικό της λογισμικό. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Huawei, Ren Zhengfei, πρόσφατα κάλεσε τους υπαλλήλους να «τολμήσουν να ηγηθούν του κόσμου» σε λογισμικό σε μια κίνηση για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου των αμερικανικών κυρώσεων, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα. Είπε ότι η μετάβαση σε λογισμικό και υπηρεσίες θα δώσει στην εταιρεία «μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αυτονομία», καθώς αυτές είναι πέρα ​​από την αρμοδιότητα του ελέγχου των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *