Το Chrome 91 προσφέρει αύξηση ταχύτητας 23% με νέο μεταγλωττιστή Sparkplug

Το Chrome 91 προσφέρει αύξηση ταχύτητας 23% με νέο μεταγλωττιστή Sparkplug

Η Google κυκλοφόρησε  το Chrome 91 πριν από μερικές ημέρες, αλλά σήμερα αποκάλυψε στο ιστολόγιο Chromium ότι αυτή η κυκλοφορία ήρθε με έναν νέο μεταγλωττιστή Sparkplug και σύντομες ενσωματωμένες κλήσεις που κάνουν το πρόγραμμα περιήγησης 23% γρηγορότερο από πριν .

Με τον τεράστιο αριθμό ατόμων που χρησιμοποιούν το Google Chrome τώρα, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ταχύτητας, ο γίγαντας αναζήτησης εκτιμά ότι εξοικονομείται πολύ χρόνος  για τους επεξεργαστές.

Το Sparkplug είναι ένας νέος μεταγλωττιστής JavaScript που καταφέρνει να τρέχει κώδικα γρήγορα, ενώ βελτιστοποιεί  τον κώδικα για την καλύτερη απόδοση. Οι σύντομες ενσωματωμένες κλήσεις, από την άλλη πλευρά, είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιεί η μηχανή JavaScript V8 για τη βελτιστοποίηση της τοποθέτησης του παραγόμενου κώδικα μέσα στη μνήμη του υπολογιστή. Αυτό ενισχύει την απόδοση αποφεύγοντας έμμεσα άλματα κατά την κλήση λειτουργιών και είναι προφανώς πιο χρήσιμο σε Apple M1 chip Mac. 

Το Google Chrome βασίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές, σύμφωνα με τον ιστότοπο του  Chromium:  ταχύτητα, ασφάλεια, σταθερότητα και απλότητα. Με τον νέο μεταγλωττιστή Sparkplug και τις σύντομες ενσωματωμένες κλήσεις που επιφέρουν σημαντική αύξηση ταχύτητας στους χρόνους φόρτωσης σελίδας, ενισχύει τις πτυχές ταχύτητας και σταθερότητας του Chrome και πιθανότατα θα το βοηθήσει να διατηρήσει μεγαλύτερο μέρος της βάσης χρηστών του που θέλουν απλώς να χρησιμοποιήσουν ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *