Η   Uber ενημερώνει την εφαρμογής της για τη βελτίωση της ασφάλειας των ποδηλατών στις ΗΠΑ

Η Uber ενημερώνει την εφαρμογής της για τη βελτίωση της ασφάλειας των ποδηλατών στις ΗΠΑ

Η Uber ανακοίνωσε την κυκλοφορία του χαρακτηριστικού ασφαλείας RideCheck με στόχο τους οδηγούς παράδοσης για να τους βοηθήσει  να μοιραστούν τον δρόμο με ασφάλεια με τους ποδηλάτες. Το RideCheck θα εμφανιστεί επίσης όταν παρατηρήσει έναν ποδηλάτη που κάνει μια ασυνήθιστα μακρά στάση και θα ρωτά αν πρέπει να έχουν πρόσβαση σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για να λάβουν οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να χρειαστούν. Οι πληροφορίες στο RideCheck θα προέρχονται από το League of American Bicyclists.

Όσον αφορά την εκπαίδευση για τους οδηγούς, η Uber έχει προσαρμόσει το εκπαιδευτικό υλικό του League of American Bicyclists ‘Bicycle Friendly Driver έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για οδηγούς Uber. Περιλαμβάνει πληροφορίες όπως η ασφαλής διέλευση ενός ποδηλάτη, η παραλαβή και αποβίβαση αντικειμένων και επιβατών και η πλοήγηση σε υποδομές ποδηλάτων.

Σχολιάζοντας τις σημερινές ειδήσεις, ο Bill Nesper, εκτελεστικός διευθυντής του League of American Bicyclists, δήλωσε:

«H League χαιρέτισε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την Uber για να καταστήσει το υλικό οδηγού φιλικού ποδηλάτου μας πιο προσβάσιμο και διαθέσιμο σε περισσότερους ανθρώπους. Έχουμε κοινό στόχο να αυξήσουμε την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου, από οδηγούς παράδοσης έως ποδηλάτες παράδοσης έως άλλους ανθρώπους που κάνουν ποδηλασία και περπάτημα στους δρόμους μας. Η League ελπίζει ότι η ανάπτυξη αυτής της εκπαίδευσης οδηγών για ποδήλατα  θέτει τα θεμέλια για συνεχείς προσπάθειες μαζί για την οικοδόμηση μιας φιλικής προς το ποδήλατο Αμερικής για όλους.

Με την πανδημία COVID-19 , βλέπουμε  περισσότερα άτομα να χρησιμοποιούν ποδήλατα και έτσι  αυτή η ενημέρωση της εφαρμογής Uber είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σύμφωνα με την Uber, η αύξηση του αριθμού των ποδηλατών έχει επίσης σημειώσει αύξηση  στους τραυματισμούς και σε θανάτους   . Ας ελπίσουμε ότι η ενημέρωση θα μπορέσει να αποτρέψει ορισμένα από αυτά τα προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *