Η Samsung λανσάρει το πρώτο της SSNS ZNS με διπλές θύρες

Η Samsung λανσάρει το πρώτο της SSNS ZNS με διπλές θύρες

H Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του PM1731a 2,5 ιντσών – της πρώτης μονάδας SSD που διαθέτει τεχνολογία Zoned Namespace (ZNS).

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ZNS, το SSD θα προσφέρει στους χρήστες του βελτιωμένη διάρκεια ζωής σε περιβάλλοντα cloud, κέντρο δεδομένων και διακομιστή αποθήκευσης και μέγιστη διαθέσιμη χωρητικότητα χρήστη. Το ZNS θα επιτρέψει την ομαδοποίηση δεδομένων ανάλογα με τη συχνότητα πρόσβασης και τη χρήση του και θα κατατεθούν σε ανεξάρτητους χώρους εντός του SSD.

Αυτή η συσκευή αποθήκευσης είναι ιδιαίτερα ικανή να μετριάσει τον αριθμό των λειτουργιών εγγραφής, οι οποίες, με τη σειρά τους, μειώνουν τον συντελεστή ενίσχυσης εγγραφής (WAF) της μονάδας δίσκου. Η Samsung ισχυρίζεται ότι αυτή η δυνατότητα θα αυξήσει την αντοχή έως και τέσσερις φορές σε σύγκριση με τα συμβατικά SSD NVMe.

Το PM1731a είναι χτισμένο στο V-NAND της έκτης γενιάς της Samsung και θα διατίθεται σε μοντέλα 4TB και 2TB, με διπλές θύρες. Παρόλο που οι τιμές και οι ακριβείς ημερομηνίες κυκλοφορίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η Samsung λέει ότι σκοπεύει να παράγει μαζικά SSD ZNS το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *