Η Google μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσθέσει την επιλογή απενεργοποίησης των tab hover cards στο Chrome

Η Google μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσθέσει την επιλογή απενεργοποίησης των tab hover cards στο Chrome

H Google εργάζεται στις  προεπισκοπήσεις καρτελών για το Chrome εδώ και λίγο καιρό, με τις πρώτες συμβουλές της λειτουργίας να εμφανίζονται στις αρχές του 2019. Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει κρυφές σημαίες για τη λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες είτε να ενεργοποιούν το σύστημα των μικρών καρτελών ή  την εικόνα προεπισκόπησης του ιστότοπου, όπως και αυτό που υπήρχε στο Legacy Edge. Η εταιρεία εισήγαγε την tab hover cards ως την προεπιλεγμένη συμπεριφορά για τις καρτέλες με το Chrome 91 που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, κατάργησε τη δυνατότητα απενεργοποίησης της δυνατότητας  tab hover cards  απαλλάσσοντας τη σημαία στο chrome: // flags με την έκδοση 91, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν μόνο τις εικόνες  των tab hover cards . Παρόλο που η αλλαγή είναι μικρή και μπορεί ακόμη και να παραβλεφθεί, τα σχόλια από ορισμένους χρήστες ήταν αρνητικά, καθώς δεν μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν τις παλαιές συμβουλές εργαλείων για καρτέλες. Άλλες αναρτήσεις από χρήστες στο πρόγραμμα παρακολούθησης σφαλμάτων του Chromium υποδηλώνουν ότι η έλλειψη παραδοσιακών συμβουλών εργαλείων είναι επίσης ένα σημείο  δυσκολίας στην προσβασιμότητας. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η εταιρεία ενδέχεται να προσπαθεί να προσθέσει μια ρύθμιση στο Chrome που θα επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ των συμβουλών εργαλείων και των  tab hover cards .

Μια νέα δημοσίευση περιέχει κώδικα που αναφέρεται σε ένα κουμπί εναλλαγής για  τις tab hover cards , οι οποίες μπορούν να απενεργοποιηθούν για να επιστρέψουν στην “συμβουλή εργαλείου καρτέλας παλαιού τύπου”. Ωστόσο, η δέσμευση δεν εγγυάται ότι μια τέτοια ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο Chrome 

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η εταιρεία εισάγει μια ρύθμιση για την απενεργοποίηση της λειτουργίας ή αν θα αντιμετωπίσει ανησυχίες και σχόλια τροποποιώντας το ίδιο το περιβάλλον χρήστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *