Οι υπάλληλοι της Apple θα επιστρέψουν στα γραφεία τους τον Σεπτέμβριο.

Οι υπάλληλοι της Apple θα επιστρέψουν στα γραφεία τους τον Σεπτέμβριο.

H Apple έστειλε ένα email στους υπαλλήλους, ζητώντας τους να επιστρέψουν στο γραφείο  τον Σεπτέμβριο,.Ο Tim Cook είπε ότι τα περισσότερα άτομα αναμένεται να έρθουν κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη τουλάχιστον, με την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. 

Οι ομάδες που πρέπει να συνεργαστούν αυτοπροσώπως θα πρέπει να έρχονται σε τέσσερις έως πέντε φορές την εβδομάδα, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ορισμένοι υπάλληλοι της Apple έπρεπε να συνεχίσουν να εργάζονται από τα γραφεία της εταιρείας σε συγκεκριμένες ημέρες κατά τη διάρκεια της επιδημίας, αν και οι περισσότεροι κατάφεραν να κάνουν απομακρυσμένη εργασία.   

Ενώ οι εργαζόμενοι αναμένεται να έρθουν στο γραφείο τις περισσότερες μέρες, θα μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως για δύο επιπλέον εβδομάδες το χρόνο με την έγκριση ενός διευθυντή. Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Κουκ ανέφερε τη διαθεσιμότητα των εμβολίων COVID-19 και τα μειωμένα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19 στην επιστολή του. Είπε επίσης στο προσωπικό στο παρελθόν ότι μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν μέχρι τον Ιούνιο, αλλά φαίνεται ότι το χρονοδιάγραμμα ωθείται πίσω.

Ο αντίπαλος της Apple, η Google ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα υιοθετήσει μια νέα υβριδική εβδομάδα εργασίας κατά την οποία το μεγαλύτερο προσωπικό θα περάσει επίσης περίπου τρεις ημέρες δουλεύοντας εκτός γραφείου. Αναμένει ότι το 60 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού του θα εργαστεί επιτόπου όταν ανοίξει ξανά τα γραφεία του τον Σεπτέμβριο, ενώ το 20 τοις εκατό θα καταλήξει σε νέες θέσεις γραφείων. Το υπόλοιπο 20 τοις εκατό θα μπορεί να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι. Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg είπε προηγουμένως ότι οι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη απομακρυσμένη εργασία και ότι το 50% του εργατικού δυναμικού του κοινωνικού δικτύου θα μπορούσε να εργαστεί από το σπίτι μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *