Η Apple ανακοίνωσε το iOS 15 με βελτιώσεις ειδοποιήσεων, νέες δυνατότητες FaceTime και πολλά άλλα

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 15 με βελτιώσεις ειδοποιήσεων, νέες δυνατότητες FaceTime και πολλά άλλα

Η Apple σήμερα πήγε στη σκηνή στο συνέδριο WWDC και η πρώτη από τις ανακοινώσεις είναι το iOS 15. Η εταιρεία ξεκίνησε να μιλάει για το FaceTime, ανακοινώνοντας ότι φέρνει νέα μορφή ήχου στην υπηρεσία τηλεδιάσκεψης. Η εφαρμογή προσθέτει επίσης αυτό που η εταιρεία αποκαλεί απομόνωση θορύβου, βοηθώντας τη σιωπή των ήχων φόντου για την ενίσχυση των φωνών των χρηστών.

iOS 15 features

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέα στοιχεία για το FaceTime, προσφέροντας τη δυνατότητα αποστολής προσκλήσεων σε συσκέψεις σε χρήστες όχι μόνο σε iOS, αλλά και σε Windows και Android για συμμετοχή στις κλήσεις FaceTime μέσω του προγράμματος περιήγησης. Μια άλλη νέα προσθήκη είναι το SharePlay, μια δυνατότητα στο FaceTime που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις οθόνες της συσκευής τους, να παρακολουθούν περιεχόμενο σε πλατφόρμες ροής ή να ακούνε μουσική μαζί. Η εταιρεία εισάγει επίσης API για πλατφόρμες ροής για να προσθέσει υποστήριξη για το SharePlay Το

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ένας τρόπος κοινής χρήσης αντικειμένων ειδήσεων και άλλων τύπων περιεχομένου απευθείας με άλλους χρήστες. Αυτά τα στοιχεία μπορούν επίσης να καρφιτσωθούν στο iMessages. Η εταιρεία προσθέτει υποστήριξη για εφαρμογές όπως το Podcast, το Apple Music, το Apple TV και πολλά άλλα για το κοινοποίηση στοιχείων.

iOS 15 features

Οι ειδοποιήσεις λαμβάνουν μια σημαντική ενημέρωση με την προσθήκη σύνοψης ειδοποιήσεων. Το iOS 15 θα συνοψίσει τις ειδοποιήσεις από μη σημαντικές εφαρμογές για να μειώσει την ακαταστασία στην οθόνη κλειδώματος. Οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν επαφές και εφαρμογές που μπορούν να διαπεράσουν και να εμφανίσουν πλήρεις ειδοποιήσεις. Η περίληψη ειδοποιήσεων χρησιμοποιεί την «ευφυΐα στη συσκευή» για να τροποποιήσει αυτές τις περιλήψεις.

iOS 15 features

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” για να αποκλείσουν όλες τις ειδοποιήσεις ή να επιλέξουν τις εφαρμογές και τις επαφές που μπορούν να παρακάμψουν τους περιορισμούς για την προβολή ειδοποιήσεων, χάρη στο Focus. Η εστίαση θα επιτρέψει επίσης την προσθήκη σχετικών widget με πληροφορίες στην αρχική οθόνη.

iOS 15 features

Μια άλλη σημαντική ανακοίνωση είναι το Ζωντανό κείμενο για φωτογραφίες, μια λειτουργία που μοιάζει με το Google Lens που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν περιεχόμενο από όλο το λειτουργικό σύστημα όπως το κείμενο και να τα αναζητούν στον ιστό. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναζητήσουν τοποθεσίες από εικόνες, να αναγνωρίσουν χαρακτήρες σε εικόνες και άλλα. Το ζωντανό κείμενο λειτουργεί όχι μόνο με εικόνες, αλλά και με τον ιστό και σε iOS, iPadOS και macOS.

iOS 15 features

Υπάρχουν επίσης ενημερώσεις για μια σειρά εφαρμογών, με το πρώτο να είναι το Spotlight. Η Apple προσθέτει υποστήριξη για τις Φωτογραφίες στο Spotlight, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν εικόνες απευθείας από την αρχική οθόνη. Η εταιρεία προσθέτει επίσης πλούσιες πληροφορίες στις Επαφές, φέρνοντας πληροφορίες από υπηρεσίες όπως το Find My στις κάρτες της επαφής. Η εταιρεία προσθέτει επίσης εξειδικευμένες κάρτες για διασημότητες.

Στη λίστα των λειτουργιών της Google, υπάρχει η δυνατότητα Memories στις Φωτογραφίες. Το iOS 15 θα δημιουργήσει διαδραστικές αναμνήσεις με βάση τις εικόνες των χρηστών χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση στη συσκευή. Θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τις αναμνήσεις προσθέτοντας ή αφαιρώντας εικόνες και επιλέγοντας τι θα εμφανιστεί, προσθέστε μουσική και άλλα.

Άλλες βελτιώσεις εφαρμογών περιλαμβάνουν πρόσθετες δυνατότητες στην εφαρμογή Πορτοφόλι που επιτρέπει την αποθήκευση δελτίων ταυτότητας που εκδίδονται από την κυβέρνηση, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν ένα ψηφιακό αντίγραφο των αναγνωριστικών τους. Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τη χρήση του Πορτοφολιού ως συστήματος κλειδώματος ή πρόσβασης αξιοποιώντας την τεχνολογία UWB στο iPhone. Αυτά περιλαμβάνουν κλειδιά αυτοκινήτου, κάρτες πρόσβασης σε ξενοδοχεία και άλλα.

Η εφαρμογή Καιρός επανασχεδιάζεται με πολλές νέες πληροφορίες, με φόντο που προσαρμόζεται στην τρέχουσα καιρική κατάσταση. Τέλος, η εφαρμογή Χάρτες λαμβάνει κάποιες βελτιώσεις, όπως βελτιωμένη σχεδίαση και πρόσθετες λεπτομέρειες για εμπορικά κτίρια και άλλα. Υπάρχει επίσης μια νέα δυνατότητα κοντινών συγκοινωνιών και η δυνατότητα στην εφαρμογή να ειδοποιεί τους χρήστες όταν είναι ώρα να αποβιβαστούν από τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *