Οι μητρικές κάρτες AMD Socket AM5 φέρεται να κυκλοφορούν τον επόμενο χρόνο

Οι μητρικές κάρτες AMD Socket AM5 φέρεται να κυκλοφορούν τον επόμενο χρόνο

Η AMD ξεκίνησε την πλατφόρμα AM4 πριν από πέντε χρόνια το 2016 για να φέρει στην εποχή της μνήμης DDR4. Πέντε χρόνια μετά και αρχίσαμε να ακούμε για την επόμενη πλατφόρμα Socket AM5 που θα προσθέσει υποστήριξη DDR5 επόμενης γενιάς

Η πιο πρόσφατη αναφορά σήμερα προέρχεται από το υλικό της UNIKO σύμφωνα με το οποίο η επερχόμενη τεχνολογία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο το 2022 γύρω στο χρονικό πλαίσιο του 2ου τριμήνου. Το Socket AM5 είναι αρκετά επαναστατικό καθώς φέρεται να έρχεται με συσκευασία Land Grid Array (ή LGA) και ως εκ τούτου οι ακίδες θα είναι στην υποδοχή αντί να βρίσκονται στον επεξεργαστή. Αυτό θα κάνει το AM5 την πρώτη mainstream πλατφόρμα AMD που θα διαθέτει το πακέτο LGA, καθώς η εταιρεία ασχολείται ήδη με  το LGA για τη σειρά επεξεργαστών Threadripper HEDT.

Η έκθεση προσθέτει επίσης ότι οι επερχόμενες μητρικές κάρτες chipset Z690 της Intel που προορίζονται να συνεργαστούν με τους επεξεργαστές 12ης γενιάς της Alder Lake-S CPU θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του τρέχοντος έτους στο Q4. Ωστόσο, οι μεσαίες σειρές, B660 και H610 entry-level, σανίδες, δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *