Το Twitter φέρνει μια νέα ρύθμιση αραβικής γλώσσας για να καλύψει θηλυκές μορφές λέξεων

Το Twitter φέρνει μια νέα ρύθμιση αραβικής γλώσσας για να καλύψει θηλυκές μορφές λέξεων

Το Twitter δοκιμάζει και προσθέτει συνεχώς νέες δυνατότητες στην υπηρεσία του τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας premium συνδρομής Blue, Spaces στο διαδίκτυο, κουμπί εγγραφής ενημερωτικού δελτίου Revue (εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο της Neowin εδώ!Στα)προφίλ και πολλά άλλα. Τώρα, ανακοίνωσε ότι προσθέτει μια νέα ρύθμιση αραβικής γλώσσας για την υποστήριξη γυναικείων εντύπων.

Το Twitter λέει ότι αρκετές γλώσσες υποστηρίζουν τόσο αρσενικές όσο και θηλυκές μορφές λέξεων, συμπεριλαμβανομένων των Αραβικών, οπότε για να καλύψει και το τελευταίο, προσθέτει μια νέα γλώσσα «Αραβικά (Γυναικεία)» στις πλατφόρμες του. Τα άτομα που επιλέγουν αυτήν τη ρύθμιση θα απευθυνθούν στη γυναικεία μορφή των αραβικών λέξεων, με παραδείγματα το “Tweet”, το οποίο θα αλλάξει από غرّد (αρσενικό) σε غرّدي (θηλυκό) και “Εξερεύνηση”, το οποίο θα αλλάξει από إستكشف (αρσενικό ) προς إستكشفي (θηλυκό). 

Το Twitter πιστεύει ότι αυτό θα κάνει την πλατφόρμα του πιο περιεκτική, ειδικά για άτομα που μιλούν αραβικά. Για το σκοπό αυτό, ξεκίνησε επίσης μια καμπάνια με την ονομασία “#FeminineArabic أتحدث_بالمؤنث #”, η οποία ενεργοποιεί επίσης ένα νέο emoji. Η εταιρεία συνέχισε να λέει ότι:

Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε περιεκτική γλώσσα στο Twitter, ανεξάρτητα από το αν είναι γραμμένο, εμφανίζεται στον ιστότοπο και τις εφαρμογές μας ή είναι ενσωματωμένο στον κώδικα μας. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η υπηρεσία μας να αντικατοπτρίζει την ποικιλία των φωνών σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε ό, τι μαθαίνουμε και πώς ενημερώνουμε το Twitter με βάση τα σχόλιά σας.

Προς το παρόν, αυτή η ρύθμιση γλώσσας μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις και το απόρρητο-> Προσβασιμότητα, οθόνη και γλώσσες-> Γλώσσες στον ιστό. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει υποστήριξη στις εφαρμογές Android και iOS σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *