Ανακοινώθηκε η συμβατότητα της  μνήμης DDR5   με τον Intel Alder Lake-S   από την TEAMGROUP

Ανακοινώθηκε η συμβατότητα της μνήμης DDR5 με τον Intel Alder Lake-S από την TEAMGROUP

Ο κατασκευαστής μνήμης TEAMGROUP ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη της μνήμη DDR5 στην αγορά με τη μορφή της νέας Elite U-DIMM DDR5 RAM για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το μοντέλο έχει βαθμολογηθεί ως 4800 MT / s στα 1,1 V με CAS Latency 40-40-40-77. Όσον αφορά τη χωρητικότητα, είναι μια μονάδα 16 GB και διατίθεται σε ένα τυπικό κιτ διπλού καναλιού για 32 GB συνολικά. Η νέα μνήμη υποστηρίζει επίσης on-die ECC που θα πρέπει να οδηγεί σε ένα γενικά πιο σταθερό σύστημα από τις προηγούμενες γενικές μονάδες DDR.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι μονάδες DDR5 εισέρχονται στη φάση επικύρωσης και φαίνεται ότι το υλικό είναι τελικά έτοιμο για ευρύτερη ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, η TEAMGROUP επιβεβαίωσε ότι το νέο Elite DRAM είναι συμβατό με το chipset της σειράς 600. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα κιτ Elite DDR5-4800 θα λειτουργήσουν στην επερχόμενη υποδοχή LGA 1700 της Intel που θα παρουσιαστεί με το Alder Lake-S.

Η επερχόμενη πλατφόρμα Alder Lake θα πρέπει να είναι συναρπαστική για τους λάτρεις των υπολογιστών και των επιτραπέζιων υπολογιστών λόγω πολλαπλών πτυχών. Δεν θα είναι μόνο η πρώτη   με συμβατότητα DDR5, αλλά και θα κάνει το ντεμπούτο της με τη νέα σχεδίαση big.LITTLE ή, όπως το αποκαλεί η Intel, την αρχιτεκτονική “Big-Bigger” .Ο κορυφαίος επεξεργαστής Alder Lake-S φημολογείται ότι συσκευάζει 16 πυρήνες, 24 νήματα όπου τα μισά θα ήταν τα μεγαλύτερα πυρήνα του Golden Cove (που έχουν υπερ-σπείρωμα), ενώ το άλλο μισό θα ήταν μικρότερο από αυτά του Gracemont (χωρίς υπερ-σπείρωμα) . Υπάρχει επίσης μια μικρή πιθανότητα να δούμε επιτέλους το ATX12VO να απογειώνεται με το Alder Lake-S.

Δεν υπάρχει καμία λέξη σχετικά με τη συμβατότητα με τις μητρικές πλακέτες της AMD ως AM5, η οποία αναμένεται να υποστηρίζει το DDR5  . Το Elite DDR5-4800 λέγεται ότι θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως   τις επόμενες εβδομάδες.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *