Η Google ενδέχεται να προσθέτει ανίχνευση Bluetooth στην υπηρεσία “Εύρεση της συσκευής μου”.

Η Google ενδέχεται να προσθέτει ανίχνευση Bluetooth στην υπηρεσία “Εύρεση της συσκευής μου”.

Η Google μπορεί να εργαστεί για την επέκταση της λειτουργίας “Εύρεση της συσκευής μου” στο Android, ώστε να ταιριάζει περισσότερο με τις δυνατότητες του δικτύου Εύρεση της Apple. Πραγματοποιώντας ένα API της τελευταίας έκδοσης των υπηρεσιών Play, εντοπίστηκαν στοιχεία για ένα API που ονομάζεται Spot. Η λειτουργία εμφανίστηκε στην  “Εύρεση της συσκευής μου” στο μενού ρυθμίσεων του Android.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι χρήστες Android, το λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της Google περιλαμβάνει ήδη μια λειτουργία “Εύρεση της συσκευής μου” που επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να χρησιμοποιεί WiFi ή σύνδεση κινητής τηλεφωνίας για να σας βοηθήσει να το εντοπίσετε εάν το τοποθετήσατε εσφαλμένα. Το Find My Network της Apple αυξάνει τις πιθανότητες να εντοπίζετε μια χαμένη συσκευή προσθέτοντας Bluetooth και  την λειτουργία ultra-wideband  . Οι χαμένες συσκευές  Apple και τρίτων μπορούν να μεταδώσουν ένα σήμα μικρής εμβέλειας το οποίο κοντινές συσκευές iOS στη συνέχεια μεταδίδουν στους διακομιστές της Apple για να σας βοηθήσουν να βρείτε το χαμένο στοιχείο σας.

Τώρα, η  Google σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα παρόμοιο δίκτυο. Εάν η εταιρεία προχωρήσει με το έργο, δεν είναι σαφές πόσο εκτεταμένη θα είναι στην πράξη η προκύπτουσα πλατφόρμα. Για παράδειγμα, θα λειτουργεί με συσκευές από όλους τους κατασκευαστές Android και Wear OS ή μόνο με αυτές που κατασκευάζει η Google; Ο τρόπος με τον οποίο θα αλληλεπιδράσετε με το δίκτυο είναι επίσης ασαφής. Πιστεύεται ότι η Google θα κυκλοφορήσει μια συνοδευτική εφαρμογή Spot .

Όπως συμβαίνει με όλα τα APK, θα επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Spot θα υλοποιηθεί σε κάτι που η Google θα κυκλοφορήσει στο κοινό. Ταυτόχρονα, δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε την εταιρεία να εξελίσσει την λειτουργία  Find My Device με αυτόν τον τρόπο. Εξάλλου, έκανε κάτι παρόμοιο με το Android Beam και την τελική κυκλοφορία του Nearby Share.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *