Sabrent  Rocket XTRM-Q  : SSD με το τεράστιο μέγεθος 16 TB

Sabrent Rocket XTRM-Q : SSD με το τεράστιο μέγεθος 16 TB

Ο κατασκευαστής εξαρτημάτων αποθήκευσης Sabrent κυκλοφόρησε σήμερα τη νέα εξωτερική μονάδα στερεάς κατάστασης (SSD) που ονομάζεται Rocket XTRM-Q. Ωστόσο, αυτό δεν είναι συνηθισμένο εξωτερικό SSD, καθώς το XTRM-Q συσκευάζει έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο 16 TB.

Η νέα μονάδα διαθέτει  διπλούς SSD 8TB NVMe μέσα σε ένα περίβλημα για 16TB συνολικά. Το μέγεθος του περιβλήματος δεν είναι πολύ μεγάλο . Έχει μήκος 4,5 “, πλάτος 2,56” και ύψος 0,68 “. Όσον αφορά την κατασκευή, το σώμα του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο που το καθιστά ισχυρό και βοηθά επίσης στην εξάλειψη της θερμότητας. Αυτό είναι σημαντικό αν λειτουργεί όπως λέει η εταιρεία από τότε οι SSD είναι γενικά πιο ευαίσθητοι στη θερμότητα από τους σκληρούς δίσκους. Υπάρχει επίσης μια καουτσούκ θήκη στην κορυφή για περαιτέρω προστασία.

Κάθε μονάδα 8 TB στο εσωτερικό του περιβλήματος μπορεί να εκτελεστεί ξεχωριστά ή μπορείτε να τα εκτελέσετε σε λειτουργία RAID 0 για συνολικά 16 TB αποθηκευτικού χώρου. Κατά την εκτέλεση της λειτουργίας RAID 0, η ταχύτητα της μονάδας θα διπλασιαστεί παρέχοντας έως και 2800MB / s. Για ταχύτητες όπως αυτή, απαιτείται μια αρκετά γρήγορη διεπαφή. Για αυτό, το Sabrent Rocket XTRM-Q συνοδεύεται από υποστήριξη για Intel Thunderbolt 3. Περιλαμβάνεται καλώδιο Thunderbolt μαζί με τροφοδοτικό,

Το Sabrent Rocket XTRM-Q 16TB κυκλοφορεί στην τιμή των 2.899,99 $ και είναι διαθέσιμο για αγορά στον ιστότοπο της Amazon.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *