Τα Windows 11 διαγράφουν τον Internet Explorer

Τα Windows 11 διαγράφουν τον Internet Explorer

Στα Windows 10,  μπορούσατε να έχετε εγκαταστήσει τον Internet Explorer, την παλιά έκδοση του Microsoft Edge και το νέο Edge που υποστηρίζεται από Chromium. Αυτό το τρίο των προγραμμάτων περιήγησης ήταν η τέλεια απεικόνιση των αγώνων της Microsoft με τον Web κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά τώρα που ο Internet Explorer αναπαύεται το 2022, εξαφανίζεται και από τα Windows 11.

Η Microsoft αποκάλυψε χθες ότι ο Internet Explorer θα “απενεργοποιηθεί” στα Windows 11. Αρχικά, υπήρχε μια φήμη οτι θα υπάρχει στο νεο λειτουργικό σύστημα , αλλά στην πραγματικότητα εξαφανίζεται πλήρως από τα Windows 11. «Η εφαρμογή του Internet Explorer 11 δεν θα είναι διαθέσιμη στα Windows 11. Το Microsoft Edge είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για τα Windows 11», εξηγεί ένας εκπρόσωπος της Microsoft . ” Η μηχανή MSHTML υπάρχει ως μέρος του λειτουργικού συστήματος Windows 11 για την ενεργοποίηση της λειτουργίας IE στο Microsoft Edge.”

Δεν περιμέναμε ότι ο Internet Explorer θα εμφανιστεί στα Windows 11, αλλά η Microsoft προειδοποίησε ότι το κανάλι μακροπρόθεσμης εξυπηρέτησης (LTSC) των Windows 10 θα εξακολουθούσε να περιλαμβάνει τον Internet Explorer τον επόμενο χρόνο, παρά την προγραμματισμένη κατάργηση του καταναλωτή για τις 15 Ιουνίου 2022. Windows 11 θα καταργήσει πλήρως το πρόγραμμα περιήγησης και αν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις όπως το iexplore, τότε θα ανακατευθυνθείτε τώρα στο Microsoft Edge.

Είναι η πρώτη φορά που η Microsoft δεν έχει συνδυάσει τον Internet Explorer με μια νέα έκδοση των Windows για περισσότερα από 20 χρόνια. Το Windows 95 OEM Service Release 2.5 το 1997 ήταν η πρώτη φορά που η Microsoft εμφάνισε τον Internet Explorer στον Windows Explorer και σε άλλα βασικά μέρη των Windows.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *