Το Google θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν τα αποτελέσματα αναζήτησης ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστα

Το Google θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν τα αποτελέσματα αναζήτησης ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστα

1

Η Google θα γνωστοποιεί τώρα στους χρήστες πότε τα αποτελέσματα της αναζήτησης τους  θα αλλάζουν γρήγορα  . Ορισμένες αναζητήσεις θα εμφανίσουν τώρα μια προειδοποίηση ότι “φαίνεται ότι αυτά τα αποτελέσματα αλλάζουν γρήγορα” και ένας υπότιτλος θα εξηγήσει ότι “εάν αυτό το θέμα είναι νέο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί χρόνος για την προσθήκη αποτελεσμάτων από αξιόπιστες πηγές”. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η εταιρεία προτείνει ότι οι χρήστες μπορεί να θέλουν να ελέγξουν ξανά αργότερα όταν βρει περισσότερα αποτελέσματα.

Η ειδοποίηση εμφανίζεται αρχικά στα αποτελέσματα της αγγλικής γλώσσας με έδρα τις ΗΠΑ «όταν ένα θέμα εξελίσσεται γρήγορα και μια σειρά πηγών δεν έχει ακόμη σταθμιστεί». Η Google θα επεκτείνει την παρουσία του εργαλείου σε άλλες αγορές τους επόμενους μήνες.

«Ενώ η Αναζήτηση Google θα είναι πάντα εκεί με τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα που μπορούμε να παρέχουμε, μερικές φορές οι αξιόπιστες πληροφορίες που αναζητάτε δεν είναι ακόμη online», εξηγεί η εταιρεία. “Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα για έκτακτες ειδήσεις ή αναδυόμενα θέματα, όταν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται  ενδέχεται να μην είναι οι πιο αξιόπιστες.”  

Η Google παρουσίασε κατά λάθος λανθασμένες πληροφορίες μετά από μαζικές εμφανίσεις γεγονότων – όπου οι πρώτες επίσημες αναφορές είναι συχνά ανακριβείς και η σκόπιμη παραπληροφόρηση είναι συχνή.  Αυτή η προειδοποίηση δεν θα σταματήσει απαραιτήτως την εμφάνιση κακού περιεχομένου και δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς πώς η Google καθορίζει επαρκή εύρος πηγών. Αλλά θα μπορούσε να αφαιρέσει κάποια από την ψευδή νομιμότητα που μπορεί να προσφέρει η υψηλή τοποθέτηση Google σε πρώιμα, αναξιόπιστα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *