Ένα θέμα με το  Tesla Autopilot οδηγεί σε «ανάκληση» σχεδόν 300.000 αυτοκινήτων στην Κίνα

Ένα θέμα με το Tesla Autopilot οδηγεί σε «ανάκληση» σχεδόν 300.000 αυτοκινήτων στην Κίνα

 Η Tesla θα ανακαλέσει σχεδόν 300.000 ηλεκτρικά οχήματα Model 3 και Model Y που παραδόθηκαν στην Κίνα. Σύμφωνα με τα Bloomberg και Nikkei Asia, η κρατική διοίκηση  ανακοίνωσε την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στον ιστότοπό της. Ενώ η κίνηση ονομάζεται “ανάκληση”, οι ιδιοκτήτες δεν υποχρεούνται να φέρουν τα αυτοκίνητά τους. Δεδομένου ότι προορίζεται για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τη λειτουργία υποβοηθούμενης οδήγησης των οχημάτων, η Tesla θα είναι σε θέση να διορθώσει το πρόβλημα με την παρουσίαση μιας ηλεκτρονικής ενημέρωσης λογισμικού για την αναβάθμιση του συστήματος Autopilot της εταιρείας.

Το Bloomberg λέει ότι η ανάκληση είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που διενήργησε ο ρυθμιστής για να εξετάσει τα ελαττώματα του προϊόντος. Προφανώς, η λειτουργία Autopilot των επηρεαζόμενων οχημάτων ενεργοποιείται πολύ εύκολα κατά την οδήγηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. 

Η ανάκληση περιλαμβάνει 211.256 οχήματα Model 3 που κατασκευάστηκαν στην Κίνα μεταξύ 19 Δεκεμβρίου 2019 και 7 Ιουνίου 2021, καθώς και 35.665 εισαγόμενα Model 3s που κατασκευάστηκαν το 2019. Συμπεριλαμβάνονται επίσης συνολικά 38.599 Model Ys, όλα κατασκευασμένα στην Κίνα από την αρχή αυτού έτος έως τις 7 Ιουνίου. Όπως σημειώνει η δημοσίευση, η Tesla παρέδωσε 275.000 εισαγόμενα και τοπικά κατασκευασμένα Model 3s και Model Ys στην Κίνα από το 2019, οπότε η ανάκληση καλύπτει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που έστειλε επίσημα στη χώρα. 

Η Tesla παρέδωσε τα πρώτα της οχήματα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο Gigafactory 3 της Σαγκάης τον Δεκέμβριο του 2019. Λίγο αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να εξοπλίσει τα οχήματά της Model 3 με το παλιό Hardware 2.5 αντί του νεότερου πυριτίου Hardware 3.0 λόγω της παγκόσμιας έλλειψης chip η πανδημία του κοροναϊού. Πιο πρόσφατα, η Κίνα απαγόρευσε τα οχήματα Tesla από στρατιωτικές εγκαταστάσεις λόγω του φόβου ότι οι κάμερές τους μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι θα αποθηκεύσει δεδομένα από αυτοκίνητα που πωλούνται στην Κίνα σε κέντρα δεδομένων που βρίσκονται εντός της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *