Η νέα OLED έκδοση  της Nintendo κοστίζει $ 350 και φτάνει 8 Οκτωβρίου

Η νέα OLED έκδοση της Nintendo κοστίζει $ 350 και φτάνει 8 Οκτωβρίου

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Switch  στον κόσμο, η Nintendo θα κυκλοφορήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του φαινομενικά επιτυχημένη κονσόλα. Μετά από χρόνια φήμης, η εταιρεία επιβεβαίωσε επιτέλους την ύπαρξη ενός νέου μοντέλου Switch με οθόνη OLED. Θα κοστίσει 349,99 $ και θα φτάσει στις 8 Οκτωβρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πιο πρόσφατο μοντέλο έχει μεγαλύτερη οθόνη επτά ιντσών. Η οθόνη OLED 720p, την οποία η Nintendo ισχυρίζεται ότι είναι πιο ζωντανή, είναι ένα βήμα από την οθόνη LCD 6,2 ιντσών στον αρχικό διακόπτη. Η κονσόλα έχει μειώσει σημαντικά bezels και 64 GB αποθήκευσης, ενώ η βάση διαθέτει ενσύρματη θύρα LAN. 

Η Nintendo υπόσχεται “βελτιωμένο ήχο” με το νέο Switch, το οποίο λειτουργεί με όλους τους υπάρχοντες ελεγκτές Joy-Con. Η εταιρεία το προσφέρει στο παραδοσιακό συνδυασμό κόκκινου / μπλε χρώματος νέον με μια μαύρη αποβάθρα ή σε ένα συνδυασμό λευκού / μαύρου χρώματος με μια λευκή βάση.

Nintendo Switch with OLED screen

Ο νέος διακόπτης έχει επίσης ένα μοδάτο βελτιωμένο στήριγμα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίσω μέρους της κονσόλας. Μπορεί να ενισχυθεί σε οποιαδήποτε γωνία και να φαίνεται πολύ πιο ανθεκτικό από το μικροσκοπικό, εύθραυστο κομμάτι πλαστικού που στήριξε τον παλιό διακόπτη.

Ωστόσο, δεν υπάρχει έξοδος 4K, όπως έχουν αναφερθεί ευρέως από αναφορές. Θα εξακολουθείτε να παίζετε μόνο σε μέγιστη ανάλυση 1080p σε κατάσταση σύνδεσης. Ούτε η Nintendo είπε ότι θα αναβαθμίσει οποιαδήποτε άλλα μέρη του διακόπτη. Η συσκευή OLED φημολογήθηκε ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία DLSS της NVIDIA με ένα αναβαθμισμένο τσιπ. Η εταιρεία προειδοποίησε επίσης ότι τροποποιήσεις όπως η μεγαλύτερη οθόνη σημαίνουν ότι ο νέος διακόπτης ενδέχεται να μην λειτουργεί τόσο καλά με τα προϊόντα της Nintendo Labo.

Η πρώτη έκδοση του Switch εξακολουθεί να έχει υψηλές πωλήσεις, οπότε υπάρχει μια υπόθεση ότι η Nintendo δεν χρειάζεται να αναβαθμίσει την κονσόλα ακόμα. Αλλά η αρχική οθόνη του Switch και τα τεράστια πλαίσια αρχίζουν να φαίνονται λίγο παλιομοδίτικα  το 2021. Αυτή η οθόνη OLED πρέπει να εκσυγχρονίσει σημαντικά την εμπειρία. Τούτου λεχθέντος, για άτομα που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, η Nintendo θα συνεχίσει να πουλά το αρχικό Switch, τουλάχιστον για τώρα.

Είναι πολύ πιθανό ότι η ζήτηση θα υπερβεί κατά πολύ την προσφορά. Ο πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa είπε στους επενδυτές σε πρόσκληση τον Μάιο ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει ελλείψεις και προβλήματα παραγωγής. Η τρέχουσα παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα περιορίσει επίσης την παραγωγική ικανότητα. Έτσι, ο νέος διακόπτης μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί από ότι η τρέχουσα κονσόλα ήταν σε διάφορα σημεία.

Από τότε που κυκλοφόρησε το αρχικό Switch το 2017, η Nintendo έχει εκδώσει ένα αναθεωρημένο μοντέλο με αναβάθμιση μπαταρίας. Κυκλοφόρησε επίσης το Switch Lite μόνο για φορητές συσκευές το 2019. Δύο χρόνια αργότερα, η μετακίνηση προς την άλλη κατεύθυνση με ένα αναβαθμισμένο Switch είναι μια λογική κίνηση.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *