Οι χρήστες των Windows 7 μπορούν να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση σε Windows 11, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιήσουν “καθαρή εγκατάσταση”

Οι χρήστες των Windows 7 μπορούν να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση σε Windows 11, αλλά θα πρέπει να πραγματοποιήσουν “καθαρή εγκατάσταση”

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τα Windows 11, τα οποία θα προσφέρονται ως δωρεάν αναβάθμιση σε χρήστες των Windows 10. Μαζί με την κυκλοφορία, η Microsoft αύξησε επίσης τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11 που περιλαμβάνουν Secure Boot και TPM.

Αν και η εταιρεία Redmond παρέχει μια δωρεάν διαδρομή αναβάθμισης για χρήστες των Windows 10, δεν διευκρίνισε εάν οι χρήστες των Windows 7 και 8.1 έχουν παρόμοια επιλογή. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές και οι πωλητές φαίνεται να έχουν πατήσει για να καλύψουν το κενό πληροφοριών δημοσιεύοντας λίστες συμβατότητας υλικού και οδηγούς για τον τρόπο ενεργοποίησης του TPM. Τώρα, η Lenovo δημοσίευσε μια σελίδα FAQ (εντοπισμένη από το MakeUseOf) στα Windows 11 που καλύπτει βασικές ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής αναβάθμισης για τους χρήστες των Windows 7.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες των Windows 7 με κατάλληλο υλικό μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 11, αλλά θα πρέπει να κάνουν καθαρή εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να μεταβείτε απευθείας στα Windows 11 κατεβάζοντας την ενημέρωση από το Windows Update, για όσους αναρωτιούνται.

Οι περισσότερες συσκευές που είναι διαθέσιμες για αγορά τώρα θα μπορούν να αναβαθμιστούν στα Windows 11. Θα έχετε την επιλογή να αναβαθμίσετε, να καθαρίσετε την εγκατάσταση ή να ενεργοποιήσετε ξανά τις συσκευές Windows 10 για να μεταβείτε στα Windows 11. Για συσκευές Windows 7 που πληρούν τις απαιτήσεις υλικού, θα πρέπει να καθαρίσετε την εγκατάσταση ή επαναλάβετε τη μετάβαση απευθείας στα Windows 11.

Ενώ η Microsoft προσφέρει τα Windows 11 ως δωρεάν αναβάθμιση σε χρήστες των Windows 10, η νέα ενημέρωση θα υποστηρίζει επίσης κλειδιά άδειας χρήσης από τα Windows 7, 8, 8.1 και Windows 10. Έτσι, εάν έχετε Υπολογιστής Windows 7 με συμβατό υλικό και σκοπεύετε να ενημερώσετε, τότε θα πρέπει να διατηρήσετε εύχρηστο το κλειδί άδειας χρήσης των Windows 7. Εναλλακτικά, η Microsoft δεν έχει ακόμη κλείσει τη διαδρομή αναβάθμισης των Windows 7 σε Windows 10, ώστε να μπορείτε ενδεχομένως να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 δωρεάν και, στη συνέχεια, να μετακινηθείτε στα Windows 11 μόλις κυκλοφορήσει στο κοινό. Αυτό δεν απαιτεί καθαρή εγκατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *